Campion european la categoria 85 kg, la stilul aruncat, romanul Valeriu Calancea are o singura tinta: cucerirea titlului la Jocurile Olimpice de la Beijing, programate in 2008. Campion mondial in 2003, Calancea, care este nascut in Republica Moldova,
Campion european la categoria 85 kg, la stilul aruncat, romanul Valeriu Calancea are o singura tinta: cucerirea titlului la Jocurile Olimpice de la Beijing, programate in 2008. Campion mondial in 2003, Calancea, care este nascut in Republica Moldova, era considerat principalul favorit al categoriei la cucerirea aurului olimpic si anul trecut, la Atena. Din pacate, o accidentare suferita la un concurs - disputat, culmea, tot la Atena - l-a privat de obtinerea unei medalii. Chiar daca s-a straduit sa concureze, la Olimpiada a fost nevoit sa se retraga din competitie din cauza durerilor la umarul accidentat. A reluat progresiv pregatirea, iar acum, la Europenele de la Sofia, a urcat din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului.
"Pot sa zic ca au disparut ghinioanele. Daca va merge totul bine, suta la suta voi castiga medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pana atunci, insa, vin Campionatele Mondiale, care sunt tocmai in luna noiembrie, ceea ce inseamna ca avem timp sa ne pregatim mai bine", a declarat Calancea, la intalnirea avuta ieri cu conducatorii ANS.
Pentru a atinge forma maxima, Valeriu, care este legitimat la Galati, ridica la fiecare antrenament, in medie, 20 de tone.
Pentru presedintele Federatiei Romane de Haltere, Nicu Vlad, cele 11 medalii cucerite la Europenele de la Sofia reprezinta cel mai bun rezultat de cand a preluat sefia FRH. "Ne asteptam la sase-opt medalii, desi obiectivul oficial, fixat la sfarsitul anului trecut, era de trei medalii. Este un succes binevenit, mai ales ca anul acesta Federatia Romana de Haltere implineste 75 de ani de existenta. Vom organiza o festivitate in luna septembrie in care sa marcam aceasta aniversare, dar se pare ca s-a nimerit foarte bine sa cucerim atatea medalii chiar in acest an", a declarat Vlad.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.