Procurorii Parchetului National Anticoruptie deraiaza, din nou, pe teme ce vor sa para scoase din lupta impotriva coruptiei la varf. Ei incearca sa-l agate cu ceva-ceva pe liderul PIN, deputatul Cozmin Gusa. Asa fiind, acesta s-a trezit "invitat" la
Procurorii Parchetului National Anticoruptie deraiaza, din nou, pe teme ce vor sa para scoase din lupta impotriva coruptiei la varf. Ei incearca sa-l agate cu ceva-ceva pe liderul PIN, deputatul Cozmin Gusa. Asa fiind, acesta s-a trezit "invitat" la PNA pentru a da lamuriri intr-un caz de autodenunt din 2003. Si asta, in conditiile in care toata lumea a crezut ca a fost chemat pentru dosarul "Stenogramele PSD".
De ce a fost chemat, pana la urma, Gusa la PNA? In 2003, deci in urma cu doi ani, bateristul formatiei Compact, Aurel (Lelut) Vasilescu contactase patronul unei firme pentru realizarea unui contract de sponsorizare si a amintit, ulterior, la telefon, vorbind cu o prietena de-a lui din Ministerul Muncii, numele "Cozmin" care ar putea sa-i ajute in depunerea unui dosar la Ministerul Muncii in schimbul sponsorizarii. Detalii prea multe n-au fost si in mod cert a fost mentionat doar numele lui "Cozmin". Care e purtat in Romania de cateva mii de persoane de sex masculin. Ulterior, cu toate ca nici sponsorizarea n-a fost facuta si nici vreun dosar la Ministerul Muncii nu s-a perfectat - afirma surse confidentiale din PNA - reprezentantul firmei aflat la capatul celalalt al firului cu bateristul de la Compact a depus un autodenunt. Fara "carne, sare si piper", cum se spune in termenii practicienilor criminalisti. Denuntatorul sustinea ca ar fi vorba de Cozmin Gusa. Interesant este ca acest dosar a fost deschis in timpul campaniei electorale din 2004. Si reeditat saptamana trecuta. Ceea ce dovedeste ca procurorii PNA isi iau marje de timp pentru a vedea care sunt, pe scena politica, miscarile, permutarile si cine e persoana de "varf" care sa le traga din culise sforile pentru viitoarele ordonate cercetari. Apoi, mai e vorba si de stenograma acestei convorbiri telefonice. A fost facuta ascultarea din ordinul PNA? Daca da, este suspect faptul ca telefoanele unor persoane cu adevarat periculoase, corupte, nu sunt ascultate (n.r.- si chiar daca sunt, ele sunt tinute in "stand by" in functie de varii interese), iar ale unei persoane precum membrul trupei Compact sunt monitorizate cand vorbeste cu o prietena: "Da' nu te duci pe la Cozmin?"
Din informatiile pe care le detinem, denuntatorul spunea in 2003 organelor de ancheta ca urma sa-i dea lui Lelut Vasilescu un comision pentru ca acesta ar urma sa-i mijloceasca un contract prin Ministerul Muncii, de organizare a unor manifestari culturale pe relatia Germania. Evident ca gandul anchetatorilor s-a lasat dirijat de denuntator, in febrila lor cautare de nume sonore politice care sa le aduca lauri pe frunte in activitatea anticoruptie, spre Cozmin Gusa. Pentru ca se stia ca Lelut este prieten cu Cozmin Gusa, deci altul nici ca putea fi. De aici, tot dosarul.
Invitat ieri la PNA, Cozmin Gusa a dat ochii cu procurorul Alina Stoica. Conform liderului PIN, anchetatorii i-au spus ca nu are nici o calitate in dosar, dar l-au chemat sa discute cateva elemente. Dupa ce a parasit institutia, deputatul Gusa ne-a declarat: "E clar ca cineva a dorit sa mi se faca si mie poze in fata PNA. Personal, cred ca pe fostul coleg Traian Basescu l-au lasat nervii. Sunt foarte curios daca si Bodo este monitorizat si ma intreb ce s-ar intampla daca el pomeneste numele lui Basescu in discutiile cu artistii?! Pe de alta parte, este interesant si momentul in care am fost invitat si care este legat de recentele noastre atacuri pe dosarul Flota".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.