Varianta potrivit careia turcul de origine kurda Turhan Ekrem ar fi coordonat din puscarie un transport de heroina valorand 500.000 de euro prinde tot mai mult contur.
Surse judiciare confidentiale sustin ca judecatorilor li s-a refuzat in nen

Varianta potrivit careia turcul de origine kurda Turhan Ekrem ar fi coordonat din puscarie un transport de heroina valorand 500.000 de euro prinde tot mai mult contur.
Surse judiciare confidentiale sustin ca judecatorilor li s-a refuzat in nenumarate randuri transferul detinutului din Penitenciarul Rahova la Timisoara pentru a se prezenta la audieri in dosarul in care este inculpat Lucian Lobonea, fostul vicepresedinte al Organizatiei de Tineret a PSD Lugoj.
Acest lucru a avut tocmai rolul de a taragana rezolvarea acestui caz, in timp ce Ekrem a putut sa-si vada linistit de afacerile cu stupefiante.
Surse autorizate ne-au informat ca au fost expediate mai multe solicitari catre Tribunalul Bucuresti si conducerea Penitenciarului Rahova prin care se solicita transferul detinutului Ekrem la Timisoara, pentru infatisare in "lotul Lobonea". "De fiecare data, raspunsurile erau invariabil aceleasi: , lucru consemnat in dosarul la fila 176.
Aceasta corespondenta a continuat o lunga perioada, timp in care procesul stagna.
La 21 mai 2004, asa cum reiese din fila 229, magistratii inca se aflau in stadiul de cautare a unei solutii pentru prezentarea in fata instantei a inculpatului Ekrem", ne-au declarat surse autorizate.
Este din ce in ce mai limpede faptul ca suspiciunea ca Ekrem sa fi pus la punct din inchisoare tranzactia cu heroina ar putea avea un suport real.
"Se naste intrebarea daca nu cumva acest aspect are legatura cu intarzierile sau ezitarile in a-l transfera, temporar, pe Ekrem, la Timisoara", afirma sursele noastre.
Din cauza acestor tergiversari, sentinta a fost pronuntata la mai bine de doi ani de la arestarea lui Lobonea, mai precis in ianuarie 2005, cand acesta si un complice au primit cate cinci ani de inchisoare pentru trafic de droguri.
"La un moment dat, pana si Lobonea devenise exasperat de aceasta intarziere, trimitand tot felul de memorii pentru rezolvarea situatiei.

Lugojul, fief-ul drogurilor

Mai multi martori, dar si unii dintre inculpatii in acest dosar au recunoscut in declaratii ca Lugojul ajunsese un fief al drogurilor, iar "celula" este la Bucuresti.
Acest lucru a fost negat, insa, de autoritati. Mai mult, unul dintre cei audiati a spus la un moment dat ca are o "pila" la vama care putea sa ajute in tranzactiile cu droguri: "La inceputul anului 2002 am cunoscut un baiat pe nume Manu si, intrucat in acel moment aveam probleme financiare, i-am zis lui Manu ca am relatii in vama romaneasca si pot scoate din tara arme, droguri s.a.m.d. contra cost", este declaratia consemnata la dosarul "Lobonea", la fila 108.
Ultimul transport de 13 kg de heroina descoperit, saptamana trecuta, la Baile Herculane are, se pare, legaturi directe cu cazul lui Lucian Lobonea.
Marfa provine dintr-un transport adus din Turcia in 1999 si a fost ingropata in pamant intr-o localitate din judetul Caras-Severin.
Carausii au fost capturati avand drogurile asupra lor, pe care intentionau sa le vanda.
Turcul Ekrem este suspectat ca a pus la cale, de dupa gratii, aceasta tranzactie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.