Presedintele-director general al SRTV Valentin Nicolau, a inaintat la inceputul lunii februarie o cerere catre Parlamentul Romaniei in care a solicitat aprobarea demisiei sale din functie "incepand cu data la care presedintele Romaniei va promulga no
Presedintele-director general al SRTV Valentin Nicolau, a inaintat la inceputul lunii februarie o cerere catre Parlamentul Romaniei in care a solicitat aprobarea demisiei sale din functie "incepand cu data la care presedintele Romaniei va promulga noua lege de organizare si functionare a SRTV". Nicolau a spus ca principalele modificari care ar trebui aduse vechii Legi de functionare si organizare a TVR se refera la modul in care este ales in prezent Consiliul de Administratie si la functia pe care o detine el insusi in TVR. "Nu este normal ca aceeasi persoana sa fie in acelasi timp director general al TVR si presedinte al Consiliului de Administratie al institutiei", a aratat Nicolau. El a mentionat ca noua lege "trebuie sa fie conforma cu modelul european privind televiziunile publice si complet depolitizata". Nicolau a apreciat, la acea data, ca multi oameni politici doreau inlaturarea sa de la carma SRTV. "Ofer un argument inclusiv celor care nu doresc schimbarea legii. Sau, de ce nu, un stimulent. Cu cat se vor grabi mai tare sa voteze noua lege, cu atat vor scapa mai repede de mine", declara Nicolau.
"Legea actuala este din 1994, este defecta de zece ani", a apreciat Nicolau. De asemenea, el a fost de parere ca Romania nu are cum sa intre in UE in conditiile in care este functionala o "astfel de lege defecta". Totodata, Nicolau marturisea ca nu isi doreste "mortis" pozitia de sef pe deoarece aceasta i-a adus foarte multe probleme, inca din 2002. Prin urmare, a promis el, in momentul in care va fi promulgata noua lege de functionare a SRTV, se va intoarce la afacerile sale si la viata literara. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.