Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a declansat mai multe actiuni pentru prevenirea izbucnirii unor incendii in biserici si manastiri in timpul Sarbatorilor de Pasti, organizand simulari si controale in locasurile de cult. Astfel, pomp
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a declansat mai multe actiuni pentru prevenirea izbucnirii unor incendii in biserici si manastiri in timpul Sarbatorilor de Pasti, organizand simulari si controale in locasurile de cult. Astfel, pompierii avertizeaza administratorii locasurilor de cult ca trebuie sa fie amenajate locuri speciale pentru depunerea lumanarilor (de preferinta tavi metalice umplute cu nisip), care sa fie situate la distanta fata de mobilierul si de obiectele de cult din incinta. In acelasi timp, preotii ar trebui sa-i avertizeze pe cei care participa la slujbele religioase sa foloseasca cu grija lumanarile aprinse si sa evite producerea panicii sau a busculadelor. De asemenea, cei care se ocupa de administrarea bisericilor nu trebuie sa permita accesul in incinta acestora a unui numar mai mare de persoane decat capacitatea salii de cult si trebuie sa mentina usile deschise pe toata durata slujbelor.
Nu in ultimul rand, aparatele de incazit trebuie deconectate inaintea inchiderii bisericilor si nu trebuie folosite, pentru incalzire, instalatii neomologate, improvizate sau defecte. Pompierii recomanda ca in cazul observarii unui incendiu sa fie anuntat imediat la numarul de telefon 981 sau la dispeceratul unic 112. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.