Un militar roman a murit iar alti doi au fost raniti in urma exploziei unei mine capcana peste care a trecut un transportor amfibiu blindat (TAB) de cercetare aflat in misiune in apropiere de Kandahar. Militarul cazut la datorie, sergentul Narcis Son
Un militar roman a murit iar alti doi au fost raniti in urma exploziei unei mine capcana peste care a trecut un transportor amfibiu blindat (TAB) de cercetare aflat in misiune in apropiere de Kandahar. Militarul cazut la datorie, sergentul Narcis Sonei, s-a nascut la 31 ianuarie 1979, a absolvit Scoala de Aplicatie de Transmisiuni, de la Sibiu, pe 15 decembrie 2003. Militarii raniti in accident sunt sergentii Gabriel Hanganu si Adrian Dogaru.
Ieri dupa amiaza, in jurul orei 15,00 (ora Romaniei), un TAB de cercetare aflat in fruntea unui convoi militar care se deplasa in districtul Panjawyi, provincia Kandahar a sarit in aer dupa ce a trecut peste o incarcatura exploziva. Tragedia s-a produs la aproximativ 60 km de baza. Militarii raniti au fost transportati de urgenta la spitalul militar american ÑCharlie", din baza aeriana Kandahar. Unul dintre ei, sergentul Dogaru, s-a intors deja la baza de dislocare a Batalionului 300 Infanterie, din Kandahar, iar celalalt este stabilizat medical, in spital. In TAB, care se intorcea la baza dupa executarea unei misiuni de patrulare, se aflau sapte militari. Deflagratia, produsa in dreptul puntii din spate, a provocat un incendiu care a declansat explozia unor elemente de munitie din interiorul vehiculului blindat. Potrivit Realitatea TV, atentatul a fost revendicat de talibani, acestia detonand de la distanta mina care a vizat in mod direct trupele romanesti. (Doru DRAGOMIR)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.