Solicitarea PUR adresata CNC-ului coalitiei guvernamentale, privind retragerea trupelor romanesti din Irak, va fi discutata la viitoarea sedinta a acestei structuri in functie de datele existente din partea autoritatilor la acel moment, a precizat li
Solicitarea PUR adresata CNC-ului coalitiei guvernamentale, privind retragerea trupelor romanesti din Irak, va fi discutata la viitoarea sedinta a acestei structuri in functie de datele existente din partea autoritatilor la acel moment, a precizat liderul democrat Emil Boc, citat de Mediafax. Boc a adaugat ca cererea PUR va fi luata in discutie in masura in care va fi depusa de acest partid, intrucat pana acum, in afara comunicatului de presa al formatiunii, nu exista o alta solicitare oficiala adresata conducerii Coalitiei. "Cererea formulata de PUR va fi discutata in CNC, daca va fi depusa, pe baza datelor de la autoritati existente la acel moment. Nu vreau sa comentez pozitiile partidelor politice. Tot ce pot spune este ca suntem convinsi ca autoritatile fac tot ce le sta in putinta pentru ca cei trei jurnalisti sa se intoarca teferi acasa", a mai spus presedintele PD.
La randul sau, fostul ministru democrat al Apararii, Sorin Frunzaverde, a sustinut ca o eventuala retragere a trupelor romanesti din Irak poate fi luata numai de institutiile statului care au abilitati in acest sens. "Acest lucru nu este o prerogativa a lumii politice. Exista o optiune a CSAT si numai el trebuie sa hotarasca daca vom retrage sau nu trupele din Irak. Nu conteaza parerile individuale sau ale unor grupari politice. Este o decizie importanta care poate fi luata numai de institutiile statului", a spus Frunzaverde.
O cerere similara cu cea a partidului lui Voiculescu a venit si din partea PPRM, care a solicitat reprezentantilor Puterii sa elaboreze de urgenta un plan de retragere a trupelor romanesti din Irak. Presedintele PPRM, Corneliu Ciontu, a sustinut ca prezenta militarilor romani in Irak a fost necesara pana in momentul alegerii unor organe democratice in aceasta tara. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.