Adunarea Generala a Actionarilor Bancii Comerciale Romane (BCR) a decis revocarea presedintelui Consiliului de Supraveghere al bancii, Horia Neamtu, si numirea in aceasta functie a lui Sebastian Vladescu, se arata intr-un comunicat al BCR. AGA l-a al
Adunarea Generala a Actionarilor Bancii Comerciale Romane (BCR) a decis revocarea presedintelui Consiliului de Supraveghere al bancii, Horia Neamtu, si numirea in aceasta functie a lui Sebastian Vladescu, se arata intr-un comunicat al BCR. AGA l-a ales ca membru in Consiliul de Supraveghere pe Gheorghe Ionescu, in locul lui Ionel Desmireanu, care a fost revocat. Ambele propuneri au apartinut Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, care detine 36,88% din actiunile bancii. De profesie economist, Sebastian Vladescu a fost, in intervalul 2000 - ianuarie 2001, membru in Comisia de Privatizare a BCR. Incepand din 1997 si pana la sfarsitul lui 2000, Vladescu a lucrat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), mai intai in pozitia de consilier al ministrului si ulterior secretar de stat. El a reprezentat MFP in Consiliul de Administratie al CEC, fiind revocat in ianuarie 2001. In prezent, Vladescu este membru in Consiliul de Administratie al Petrom si Upetrom, iar in perioada 2002 - 2003, a facut parte din CA-ul Petrom Service. Dupa AGA de ieri, componenta Consiliului de Supraveghere al BCR este urmatoarea: Sebastian Vladescu - presedinte, Thomas Krayenbuehl - vicepresedinte, Oliver Green - membru, Jozsef Birtalan - membru, Gheorghe Ionescu - membru, Teodor Mihaiescu - membru si Mioara Mema - membru. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.