Nici unul dintre reclamanti nu s-a prezentat, ieri, personal, la primul termen al procesului in care judecatorii sunt chemati sa faca dreptate in scandalul marsav in care a fost atrasa conducerea cotidianului ZIUA de Iasi. Facem precizarea ca si Flor
Nici unul dintre reclamanti nu s-a prezentat, ieri, personal, la primul termen al procesului in care judecatorii sunt chemati sa faca dreptate in scandalul marsav in care a fost atrasa conducerea cotidianului ZIUA de Iasi. Facem precizarea ca si Florin Asimionesei si Alin Tocan, membri in conducerea ZIUA de Iasi, s-au prezentat, ieri, in fata instantei de judecata, cu aceeasi promptitudine cu care au raspuns si solicitarilor anchetatorilor in timpul cercetarilor. Doi avocati i-au reprezentat pe doi dintre reclamanti, Constantin Soranescu si Constantin Comanescu, acesta din urma constituindu-se parte civila cerand despagubiri de un leu. Nici cuplul liberal, format din deputatul Relu Fenechiu si Mihail Vlasov, nici deputatul PSD Traian Dobre, nu s-au prezentat la acest termen de judecata. Este necesara o mentiune speciala in cazul deputatului Dobre, care a cerut ieri amanarea procesului motivat de prezenta sa la Bucuresti, la Congresul PSD, in timpul caruia a proferat amenintari violente la adresa conducerii ZIUA de Iasi. Referitor la Relu Fenechiu, din ce in ce mai multe actiuni din ultima perioada demonstreaza transformarea sa intr-un nou baron local, fiind implicat in realizarea unei constructii in Iasi, prin firma la care a fost actionar pana la alegeri, fara a avea toate autorizatiile necesare. Nici avocatul Mihail Vlasov nu a motivat in vreun fel absenta de la termenul de judecata de ieri, acesta fiind prea ocupat, probabil, cu rezolvarea anchetei Parchetului National Anticoruptie, privind-o pe apropiata sa Magda Tepoi, presedintele Camerei Regionale de Comert Nord-Est, invinuita de deturnare de fonduri europene in valoare de peste 200.000 de euro. Dosarul inaintat instantei de judecata a fost considerat de numerosi magistrati ca fiind extrem de subtire din punct de vedere juridic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.