Stefan Dinu, zis Fane Capatana, figura celebra in lumea interlopa, a fost prins de politisti, joi seara, imediat dupa ce furase geanta unei femei careia ii intepase o roata a autoturismului, intr-o benzinarie din Capitala. Alaturi de Capatana au mai
Stefan Dinu, zis Fane Capatana, figura celebra in lumea interlopa, a fost prins de politisti, joi seara, imediat dupa ce furase geanta unei femei careia ii intepase o roata a autoturismului, intr-o benzinarie din Capitala. Alaturi de Capatana au mai fost capturati alti doi recidivisti, Tudor Rosu, de 31 de ani, si Adrian Impuscatu, de 22 de ani, - toti trei avand resturi de pedeapsa de executat cuprinse intre doi si patru ani. Cei trei au fost retinuti pentru furt calificat, fiind prezentati judecatorilor pentru eliberarea unor mandate de arestare preventiva. Ei supravegheau sediile unor banci pentru a observa persoanele singure care ridica bani. Cand acestea opreau masina la semafor, unul din ei intepa cu un cutit roata din spate dreapta, apoi urmareau masina pana ce soferul era nevoit sa opreasca pentru a remedia defectiunea. In momentul in care soferul era ocupat cu schimbarea rotii, unul din cei trei se apropia de autoturism, deschidea portiera si fura geanta sau pachetul cu bani. La fel au procedat si joi cand, inca de dimineata, au incercat sa fure din masini carora le intepasera rotile. Abia in jurul orelor 21.00, dupa ce au taiat cauciucurile a opt masini, din care nu au reusit sa fure nimic, pentru ca soferii fie nu au oprit, fie au incuiat masina, preferand sa astepte pe cineva care sa ii ajute - au reusit sa fure geanta unei femei.
Prinsi in flagrant
Capatana si ceilalti doi barbati au urmarit un Fiat Albea Star, condus de o tanara de 22 de ani, dupa care s-au tinut pana la o benzinarie. In timp ce aceasta achita la casa, au intepat cauciucul din dreapta spate al autoturismului, dupa care au urmarit-o. Femeia si-a dat seama ca are pana, dar a preferat sa mearga asa pana acasa. Ea a parcat masina in fata imobilului in care locuieste si a coborat, ducandu-se la portbagaj pentru a lua roata de rezerva. In acel moment, potrivit Mediafax, Rosu a deschis portiera din dreapta fata si a luat geanta, in care femeia avea patru milioane de lei, carduri bancare, acte de identitate si articole de uz personal, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ zece milioane de lei. El a fugit, impreuna cu Adrian Impuscatu care supraveghea zona, la autoturismul in care se afla Fane Capatana. Atunci au intervenit politistii, care ii urmareau de mai mult timp si i-au imobilizat, cei trei fiind retinuti pentru furt calificat.
In aprilie 2003, Fane Capatana a fost condamnat la opt ani de inchisoare intr-un dosar in care era acuzat de furt de masini, talharie si vatamare corporala, fapte pentru care fusese urmarit general peste un an. Verdictul in acest caz a fost pronuntat dupa sase ani de la deschiderea dosarului. La momentul condamnarii sale definitive in acel dosar, Fane Capatana se afla in inchisoare, avand o condamnare de sapte ani si jumatate pentru injunghierea, in 1997, a fotbalistului Laurentiu Lica. In martie 2001, Capatana a fost condamnat la plata unei amenzi penale de zece milioane de lei, in procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Gheorghe Mocuta. Acest dosar a fost deschis dupa ce presa a publicat o informatie furnizata de Capatana, conform careia Mocuta ar fi primit mobila de la liderul lumii interlope si ca acesta i-ar fi zugravit si garsoniera. Declaratiile facute de Fane Capatana privind relatiile sale cu diversi anchetatori au declansat un scandal in primavara lui 2001, fiind declansata si o ancheta interna la Parchetul Curtii Supreme de Justitie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.