Opt tineri aradeni, intre care patru elevi, toti minori, din clasele a XI-a si a XII-a, sunt cercetati pentru trafic si consum de droguri, transmite Rompres. Primele date privitoare la aceasta retea, care se ocupa cu traficul si consumul de droguri,
Opt tineri aradeni, intre care patru elevi, toti minori, din clasele a XI-a si a XII-a, sunt cercetati pentru trafic si consum de droguri, transmite Rompres. Primele date privitoare la aceasta retea, care se ocupa cu traficul si consumul de droguri, au fost obtinute de politisti in luna decembrie 2004, primul suspect fiind M.C., de 17 ani, elev la Liceul Forestier Arad.
Dupa ce a vandut, in mai multe randuri, canabis unor politisti sub acoperire, M.C. a fost surprins in flagrant la finele lui februarie 2005. Vazandu-se descoperit, el a acceptat sa coopereze cu organele de ancheta, in conformitate cu prevederile Art. 16 din Legea 143/2000, in continuare fiind depistati V.I.F., de 17 ani, G.A. de 17 ani si T.M. de 18 ani, toti trei elevi ai Liceului "Iuliu Maniu", cei patru cumparand canabisul unul de la celalalt.
Din retea mai faceau parte alti patru aradeni, Mircea - Alexandru Sas, de 24 de ani, Deianira - Tabita Dulhaz, de 21 de ani, studenta la Facultatea de Informatica din Timisoara, Nora - Odetta Alexandrescu, de 28 de ani, studenta la aceeasi facultate si Mihai Alexandrescu, de 24 de ani, student la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, toti patru fiind dealeri si consumatori de droguri.
"Daca cei patru minori au cooperat cu organele de ancheta, in conformitate cu prevederile Art. 16 din Legea 143/2000, nu acelasi lucru l-au facut cei patru adulti care, fie nu au vrut, fie nu au putut da mai multe informatii, astfel incat nu au putut fi depistati cei de la care acestia isi procurau canabisul. Cei opt sunt acum cercetati in stare de libertate fiind acuzati de trafic si consum de droguri, urmand sa suporte rigorile legii", a precizat subinspector Camelia Tuduce. De mentionat ca, in urma perchezitiei facute la domiciliul lui G.A., au fost descoperite mai multe fascicule printate de pe Internet, cu referire explicita la modul de cultivare a marijuanei si prepararea al acesteia, precum si o editie in limba romana a volumului "Mein Kampf" de Adolf Hitler.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.