Omul de afaceri romano-sirian Omar Hayssam face, potrivit unor surse americane de la Bucuresti, obiectul unor investigatii din partea autoritatilor SUA legate de acuzatia de spalare de bani, pentru care este cercetat in Romania. Astfel, Hayssam, impr
Omul de afaceri romano-sirian Omar Hayssam face, potrivit unor surse americane de la Bucuresti, obiectul unor investigatii din partea autoritatilor SUA legate de acuzatia de spalare de bani, pentru care este cercetat in Romania. Astfel, Hayssam, impreuna cu asociatul sau Mohammad Munaf (care are tripla cetatenie - irakiana, romana si americana -, si care a fost rapit impreuna cu jurnalistii romani in Irak) ar fi infiintat mai multe companii in Statele Unite, cu ajutorul carora au derulat operatiuni comerciale in combinatie cu societatile din Romania si Siria.
Parchetul General, prin Directia de Combatere a Crimei Organizate si Terorismului, ancheteaza si transferurile de bani facute de Omar Hayssam din Romania, unele dintre acestea fiind suspecte ca ar fi alimentat conturi ale unor organizatii teroriste, via Damasc. Asemenea informatii au fost furnizate de-a lungul timpului de serviciile secrete romanesti. Autoritatile americane, care au plasat Siria pe lista statelor sponsorilor terorismului, sunt extrem de interesate de circuitul financiar al banilor din firmele patronate de Omar Hayssam si Mohammad Munaf. O eventuala confirmare a suspiciunilor americane si romanesti in acest sens ar insemna o pista foarte importanta pentru implicarea lui Hayssam in actiunea de rapire a jurnalistilor romani, cu Mohammad Munaf in calitate de complice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.