Dinamo a castigat din nou fara opozitie o partida de campionat, 4-0 cu CFR Cluj, desi echipa lui Andone este una dintre cele mai slabe aliniate de "caini" in ultimii ani. Sigur, este greu de afirmat ca intalnirea de sambata seara a fost blat, insa us
Dinamo a castigat din nou fara opozitie o partida de campionat, 4-0 cu CFR Cluj, desi echipa lui Andone este una dintre cele mai slabe aliniate de "caini" in ultimii ani. Sigur, este greu de afirmat ca intalnirea de sambata seara a fost blat, insa usurinta cu care Dinamo a invins o echipa din partea superioara a clasamentului, care in tur a facut instructie cu apararea alb-rosie, marcand patru goluri, este batatoare la ochi. Daca presa poate fi acuzata de clubul dinamovist ca vede numai aranjamente, ramane cel putin bizara atitudinea fanilor dinamovisti. In ultimele trei jocuri disputate pe teren propriu "cainii" au dat adevarate recitaluri: 2-0 cu Farul, 2-0 cu Poli Iasi si acum 4-0 cu CFR Cluj, singura sincopa din retur fiind, e adevarat, dureroasa, 0-1 in Ghencea. In ciuda acestui parcurs, putinii fani ai lui Dinamo veniti sambata seara in "Groapa", circa 2500 de oameni, au vociferat la adresa echipei, iar galeria de la peluza "Catalin Haldan" a parasit arena in minutul 53, la scorul de 2-0 pentru gazde. E adevarat, din cauza unui conflict cu jandarmii, care au aplicat amenzi si batai, cativa fani alegandu-se cu dosare penale pentru aprinderea unor torte, insa acestia nu erau entuziasmati de jocul de pana atunci al "cainilor". Din peluza opusa s-a scandat "Vrem sa batem fara arbitri!", semn ca pana si cei mai infocati fani, care mai deunazi injurau ziaristii de la masa presei, acuzandu-i ca vad numai blaturi, si-au dat seama cam cum sta treaba. Ioan Andone a pretins la finalul partidei cu CFR Cluj ca nu intelege atitudinea spectatorilor. "Vreau sa fac un apel catre suporteri sa se reintoarca la stadion, pentru ca e inadmisibil ca o campioana sa joace fara spectatori. Eu chiar le spun jucatorilor sa joace mai spectaculos ca sa atragem lumea la stadion. As fi de acord chiar ca partidele sa se joace cu portile deschise, dar tribunele sa fie din nou pline. Avem suporteri la televizor si pe Internet. Nu se poate asa!", s-a indignat Andone. La randul sau, presedintele Nicolae Badea, si-a exprimat nedumerirea. "Ma voi intalni cu suporterii si vom vedea care sunt cauzele. De obicei suporterii lipsesc atunci cand nu sunt rezultate si nici spectacol. Dar eu spun ca nu este cazul, daca tinem cont de ultimele meciuri", a spus oficialul "cainilor".
Claudiu Niculescu de neoprit
Eroul intalnirii cu CFR Cluj a fost Claudiu Niculescu, cel care a marcat toate cele patru goluri ale lui Dinamo. Dupa ce miercuri a punctat de trei ori cu FC National, in meciul cu scandal din Cupa, toate reusitele sale fiind din fazele fixe dictate eronat de Serea, atacantul dinamovist a recidivat sambata cu largul concurs al fundasilor clujeni. Cunoscut ca un jucator lent, Niculescu s-a debarasat de fiecare data cu usurinta de aparatorii lui CFR si a ramas singur cu Turcas, reusind astfel trei goluri. Jumatatea cuplului "N&D" a ajuns la un record incredibil, sapte reusite intr-o saptamana, care l-ar face invidios pe orice mare atacant din lume. Prin golurile de sambata, Niculescu a devenit liderul golgeterilor din Divizia A, cu 15 "boabe", iar Dinamo cu siguranta ca va reusi sa-l plaseze in vara prin Asia contra unei sume frumusele. La finalul unei intalniri modeste, in care clujenii au iesit rar de la cutie, reusind totusi doua bare, Andone s-a declarat increzator in viitor. "Astazi n-am avut prospetime, dar chiar si asa am reusit sa marcam. Sanse la titlu mai sunt si ni le vom juca pana cand Steaua devine campioana din punct de vedere matematic", a spus tehnicianul dinamovist. Presedintele Nicolae Badea l-a laudat pe atacantul "minune" din "Groapa". "Claudiu Niculescu e intr-un moment bun, la fel cum a fost si in turneul din Turcia, din iarna. Sunt multumit de felul cum a jucat Dinamo, dar nu chiar in toate momentele, pentru ca CFR a lovit de doua ori bara, momente in care noi am scapat de gol cu sansa", a spus Badea. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.