Dezvaluirile facute de ZIUA in cazul "Vladut Tudor" au determinat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa decida verificarea modului in care autoritatile tulcene au instrumentat acest dosar. Procurorii instantei supreme vor analiza solutia
Dezvaluirile facute de ZIUA in cazul "Vladut Tudor" au determinat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa decida verificarea modului in care autoritatile tulcene au instrumentat acest dosar. Procurorii instantei supreme vor analiza solutia data de colegii tulceni si este foarte probabil sa redeschida ancheta, de aceasta urmand sa se ocupe Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Cazul minorului Vlad Tudor, disparut pe data de 17 octombrie 2004 in padurea Niculitel si decedat sase zile mai tarziu, intr-o ambulanta in care nu se afla nici un medic, a fost tratat cu superficialitate de organele de cercetare penala din Judetul Tulcea. Acestea au participat foarte putin la actiunile de cautare a copilului iar, dupa ce a acesta a fost gasit, au avansat aberanta ipoteza potrivit careia Vladut nu a fost rapit, ci a stat singur sase zile in padure. Autoritatile au preferat sa ii acuze de neglijenta pe parintii copilului si nu au facut nimic pentru a descoperi persoana vinovata de moartea lui Vladut.
Criminal in libertate
Dupa ce o necropsie efectuata in mare graba de legistii tulceni "a stabilit" ca minorul decedase cu 12 ore inainte de a fi gasit, parintii copilului au contactat un medic specialist, care a intocmit o noua expertiza. In urma unei analize minutioase a tuturor probelor de la dosar (declaratii, probe materiale), medicul legist Dan Gheorghiu a ajuns la concluzia ca ipoteza potrivit careia Vladut a fost rapit, sechestrat si apoi abandonat este cea mai plauzibila. Expertul a dovedit ca minorul de patru ani si jumatate nu putea rezista singur in padure timp de sase zile. Este evident ca Vladut a beneficiat de minime conditii de igiena, intr-un spatiu relativ adecvat, intrucat in urma analizei hainelor sale nu s-au descoperit probe biologice relevante. Exista numeroase dubii cu privire la modul in care politistii s-au ocupat de ancheta. Acestia au ignorat declaratiile martorilor, potrivit carora Vladut traia atunci cand a fost descoperit. De asemenea, mai multe afirmatii facute de persoane care locuiau in zona nu au fost luate in seama, astfel ca vinovatul de moartea copilului se afla in prezent in libertate. De altfel, surse din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au recunoscut ca in acest caz exista mai multe semne de intrebare legate de modul in care procurorii de la Parchetul Tulcea si-au formulat concluziile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.