Partenerii de afaceri ai lui Omar Hayssam ajung dupa gratii, rand pe rand. Patru persoane, printre care cumnatul afaceristului, dar si fratele sau, disparut fara urma, au fost puse sub urmarire penala de Parchetul instantei supreme pentru bancruta fr

Partenerii de afaceri ai lui Omar Hayssam ajung dupa gratii, rand pe rand. Patru persoane, printre care cumnatul afaceristului, dar si fratele sau, disparut fara urma, au fost puse sub urmarire penala de Parchetul instantei supreme pentru bancruta frauduloasa, crima organizata si spalare de bani. Dosarul instrumentat de anchetatori face referire la privatizarea SC Foresta SA Nehoiu, din Buzau, care, in urma unor inginerii financiare, a dus la un
prejudiciu de 77 miliarde lei. Cei suspectati de afaceri dubioase, retinuti pentru 24 de ore, vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.
In dosarul penal cu nr. 276/D/P/2005, procurorii Directiei de Crima Organizata si Terorism au dispus, ieri noapte, retinerea lui Emile Raja El Assal, Iosif Gheorghe si Mihai Nasture, fratele sotiei lui Hayssam.
De asemenea, a fost pus sub invinuire si Mohamad Omar, pe numele caruia se va emite mandat de arestare in lipsa.
Potrivit anchetatorilor, cei doi frati, parteneri de afaceri la grupul de firme "Manhattan", au pus la cale constituirea unei grupari infractionale pentru a scoate cat mai multi bani.
Primul pas a fost facut de Hayssam care a incheiat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor avand ca obiect privatizarea SC Foresta SA Nehoiu.
Impreuna cu Gheorghe, vicepresedinte al Consiliului de Administratie, in perioada octombrie 2001 - iulie 2004 Hayssam a dispus vanzarea activelor societatii, pentru a obtine lichiditati.
La acel moment, spunea el, intentiona sa achite mai multe obligatii catre bugetul de stat.

Sistem comercial fictiv

Bunele intentii au ramas doar pe hartie, pentru ca Omar Hayssam n-a achitat nici un sfant. In schimb, au fost incheiate numeroase contracte de vanzare-cumparare de terenuri si alte active ale societatii privatizate intre SC Foresta SA Nehoiu si firmele controlate si coordonate de membrii grupului infractional. In acelasi timp, el infiinteaza SC Best Wood Nehoiu SRL, care a preluat atat activele, cat si intreaga activitate si personalul SC Foresta SA. "Intrucat, ca urmare a instrainarii acestor active a aparut o creanta a primei societati catre cea de-a doua, pentru stingerea acestei obligatii de plata a fost conceput un sistem comercial fictiv prin care Best Wood a inregistrat contabil achizitia unui utilaj de 77 miliarde de lei", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Public. Despre Mihai Nasture, anchetatorii spun ca si-a pus la dispozitie conturile personale si firmele pentru a fi spalate sumele de bani obtinute in mod ilicit si a intocmit documente pentru ca totul sa para legal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.