Un complice egiptean al lui Genica Boerica, El Araby M Abdou, dat in urmarire generala, a fost retinut de politisti si luptatori ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Egipteanul era cautat si de alte organe de urmarire penala inca din 1
Un complice egiptean al lui Genica Boerica, El Araby M Abdou, dat in urmarire generala, a fost retinut de politisti si luptatori ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Egipteanul era cautat si de alte organe de urmarire penala inca din 1999, reusind pana acum sa se sustraga cercetarilor efectuate in mai multe cauze. Totodata, de la intrarea in Romania, El Araby nu a avut niciodata drept legal de sedere.
In 21 martie, procurorii instantei supreme l-au deferit justitiei pe Genica Boerica, alaturi de alte 11 persoane, intr-un prim dosar privind obtinerea nelegala de restituire de TVA in valoare de peste 135 de miliarde de lei. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ii acuza pe Genica Boerica, Florentin Sargarodschi, Elena Popa, Vasile Stanescu, Nassar Mohamed, El Kholyh Nashat, El Tembedawy Khaed si El Araby Abdou - ultimii patru cetateni egipteni, pe iordanienii Ayyoub Bassem si Al Switi Nail, pe iranianul Honar Sood Mostafa si pe irakianul Abdulhameed Shaban de spalare de bani si fals.
Potrivit Mediafax, in perioada iunie 2001 - iunie 2003, acestia au solicitat si obtinut de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj suma de 136.980.282.181 de lei, echivalentul a 4.535.984,41 de euro la data efectuarii platilor. Genica Boerica este acuzat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si violare de domiciliu. In timpul anchetei, procurorii au instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra mai multor imobile ale lui Boerica. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.