Undeva, in Parcul Herastrau din Capitala, zac de ceva timp cateva mii de volume scrise de titani ai literaturii romane. Printre vechituri prafuite si resturi de mobilier indesate la intamplare in doua casute cu gratii la ferestre si usile ferecate cu
Undeva, in Parcul Herastrau din Capitala, zac de ceva timp cateva mii de volume scrise de titani ai literaturii romane. Printre vechituri prafuite si resturi de mobilier indesate la intamplare in doua casute cu gratii la ferestre si usile ferecate cu lanturi au fost abandonate carti ale Bibliotecii Metropolitane Bucuresti la care ar fi trebuit sa aiba acces orcine.
Printre fiarele prinse la geamurile cladirilor se zaresc cartelele pe care, odata, cititorul le completa atunci cand vroia sa se delecteze cu o carte draga sufletului. Doua cladiri intesate de literatura abandonata pe la care nimeni nu a mai trecut de vreo doua luni, de cand cartile au fost descarcate acolo din camioane. Acest lucru ne-a fost confirmat si de gardienii publici care zi si noapte pazesc parcul.
in timp ce carti valoroase zac aruncate in depozite uitate de lume, ministrul culturii si cultelor, Mona Musca (foto), anunta declansarea unei campanii dedicate lecturii, de incurajarea cititului in randul tinerilor, de modernizare a bibliotecilor publice si de rezolvare a problemei Bibliotecii Nationale. Politicianul liberal a declarat chiar ca a gandit un proiect, in opinia sa de anvergura nationala, pe care il va pune in aplicare cu ajutorul patronilor de firme de la care spera sa scoata ceva bani. Probabil ca atunci vor fi adunate in rafturi de biblioteci si cartile imprastiate prin tot felul de spatii insalubre.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.