Procurorul Doru Dobocan, seful Sectiei Antidrog din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, a fost numit ieri de ministrul Monica Macovei in functia de sef al Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (fosta SIPA) din cadrul Ministe
Procurorul Doru Dobocan, seful Sectiei Antidrog din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, a fost numit ieri de ministrul Monica Macovei in functia de sef al Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (fosta SIPA) din cadrul Ministerului Justitiei. O data cu Dobocan a fost numit ca adjunct al directiei colonelul Ungur, ofiter care provine din Armata. Surse din MJ ne-au informat ca fostul director al SIPA, Ovidiu Stoian, precum si adjunctul sau Doru Spataru, au ramas simpli ofiteri in cadrul directiei. In ultima perioada, numele lui Doru Dobocan era vehiculat, in cercurile inalte ale Justitiei, ca posibil inlocuitor al procurorului general al PNA, Ioan Amarie. Noul sef al Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie este un cunoscut "pitbull" in lupta anticoruptie, el fiind cel care in perioada regimului Constantinescu a instrumentat in calitate de sef sectie la Parchetul General dosare grele de coruptie, alaturi de colegul sau Ovidiu Budusan. Printre acestea s-au numarat dosarele Costea (in care erau vizati Ion Iliescu si Adrian Nastase), dosarele BANCOREX (Razvan Temesan) si "Albumul Patriei" (Viorel Hrebenciuc) etc. Amandoi procurorii, Dobocan si Budusan, au fost maziliti, din razbunare politica, imediat dupa reintoarcerea PSD-ului la guvernare in anul 2000.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.