Omar Hayssam a facut afaceri nu numai in Buzau si Bacau, ci si in Vrancea, cu firma unui fost parlamentar PSD, caruia are sa-i plateasca o datorie de 1,4 miliarde lei inca din 2003. Fostul senator de Vrancea, Constantin Dinu, proprietarul unui compa

Omar Hayssam a facut afaceri nu numai in Buzau si Bacau, ci si in Vrancea, cu firma unui fost parlamentar PSD, caruia are sa-i plateasca o datorie de 1,4 miliarde lei inca din 2003. Fostul senator de Vrancea, Constantin Dinu, proprietarul unui companii cu profil agricol - Agrocom Holding SA - a declarat ca acesta l-a "tepuit" cu suma de 1,4 miliarde lei in 2003 cand i-a propus sa-i are 600 de hectare de teren in judetul Tulcea. Dinu spune ca Hayssam a luat motorina, seminte si pesticide pe datorie de la alte firme din tara, dar nici acestora nu le-a mai dat vreodata banii. "Suma care trebuia sa mi-o plateasca mie a fost de aproape sase miliarde de lei pentru lucrarile facute de mine pe terenul lui Hayssam. Am recuperat 3,5 miliarde de lei confiscandu-i graul pe care il avea in port la Braila, iar pentru restul de bani mi-a dat o fila cec falsa", a explicat Constantin Dinu.
La aceasta ora, Constantin Dinu se afla in proces cu Agro City Center, firma lui Omar Hayssam, pentru cele 1,4 miliarde de lei pe care le mai are de incasat. Acum, dupa ce Hayssam a fost arestat fostul senator nu crede ca mai are vreo sansa sa-si recupereze banii.



Nimic despre ziaristii ostatici in Irak

Nici o autoritate publica nu a mai dat vreo veste despre ziaristii rapiti in Irak. Singurul semnal in acest sens a fost dat ieri de senatori, care nu au mai adoptat o declaratie de sprijin pe considerentul ca "nu ar mai fi nevoie".
"Lucrurile sunt destul de confuze, o tara intreaga a vazut la majoritatea televiziunilor diferite variante potrivit carora fie au fost eliberati, fie se afla la fortele aliate, fie se afla la Ambasada. Ar fi fost caraghios sa mai dam o declaratie in aceste conditii", a anuntat ieri presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.
"Lucrurile au luat aceasta intorsatura. Nimeni nu stie, au fost eliberati, n-au fost... Ce-ar fi fost sa dam o declaratie care nu are in spate un fundament!? Am decis sa mai asteptam cateva zile, sa vedem ce se mai intampla si dupa aceea vom lua si o decizie", a mai spus Nicolae Vacaroiu.

Lideri politici "introdusi" in scandalul Hayssam

Dupa ce romano-sirianul Omar Hayssam, fost membru PSD, a ajuns din posibil salvator al ziaristilor rapiti in Irak un personaj cu dosar penal, ieri, o noua informatie bomba a pus pe jar lumea presei.
Trei nume grele au fost strecurate de anumite surse ca fiind implicate in scandalul Omar Hayssam: afaceristul Fathi Taher si oamenii politici Viorel Hrebenciuc si Ristea Priboi (stanga). Cu putin inainte de pranz, se vorbea despre descinderi si perchezitii de amploare si chiar despre audierea celor trei. Dinspre partea autoritatilor, nimic, insa. Nici o confirmare, dimpotriva, nici vorba de perchezitii, nici vorba de audieri. Bursa zvonurilor - caci numai astfel pot fi categorisite informatiile neoficiale - a continuat, insa. Personaj principal a devenit Ristea Priboi, omul despre care Hayssam, de curand exclus din PSD, a spus ca ii era apropiat. Despre Priboi se spunea chiar ca trebuie sa soseasca la Parchetul General. La cateva ore de la declansarea acestui sir de speculatii, Biroul de Presa al Parchetului General a infirmat toate informatiile, dand asigurari ca nu se petrece nimic in dosarul afaceristului Omar Hayssam.
si vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc a negat orice legatura cu Omar Hayssam. "Nu am nici o legatura cu povestea asta, nu am fost informat ca as fi citat de Parchet in legatura cu ancheta lui Hayssam", ne-a declarat, ieri, deputatul PSD. Hrebenciuc spune ca il cunoaste pe arab, dar "cunosc sute de oameni fara sa am legatura directa cu ei sau cu afacerile lor".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.