Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) s-a confruntat cu o autocenzura, nu cu o cenzura propriu-zisa, a declarat ieri realizatorul radioului public, Victor Spirache, audiat in Comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRTV si SRR. "Este o auto
Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) s-a confruntat cu o autocenzura, nu cu o cenzura propriu-zisa, a declarat ieri realizatorul radioului public, Victor Spirache, audiat in Comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRTV si SRR. "Este o autocenzura pe care nu o inteleg, chiar si din partea celor tineri. Provine dintr-un exces de zel, din frica de a nu supara pe cineva", a fost de parere Spirache. El a marturisit ca, in perioada 2002-2004, jurnalele radioului public au alocat foarte mult spatiu fostului partid de guvernamant, PSD. De asemenea, Spirache a amintit de un interviu acordat radioului de Adrian Nastase. El a catalogat materialul realizat drept "penibil" si a criticat simplitatea intrebarilor puse fostului premier. "Asa a spus seful, a raspuns o colega cand am intrebat-o de ce interviul a fost atat de simplu", a povestit jurnalistul SRR. Spirache a criticat si neprofesionalismul redactorilor SRR care nu au transmis in direct retragerea din politica a liderului liberal Theodor Stolojan.
Audiat si el in Comisie, fostul director general al SRR, George Verman a deplans faptul ca angajatii postului public "au ajuns sa isi spele rufele in public". "Eu am o educatie taraneasca. Atunci cand sunt intr-un sistem lucrez la fel ca el", a declarat Verman. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.