Comunitatea medicala din lumea intreaga a celebrat, la 24 martie, Ziua Mondiala a Tuberculozei, aceasta fiind data la care, in urma cu 123 de ani, medicul Robert Koch a facut publica descoperirea bacilului tuberculozei. La aceasta data sunt sarbatori
Comunitatea medicala din lumea intreaga a celebrat, la 24 martie, Ziua Mondiala a Tuberculozei, aceasta fiind data la care, in urma cu 123 de ani, medicul Robert Koch a facut publica descoperirea bacilului tuberculozei. La aceasta data sunt sarbatorite persoanele aflate in linia intai in lupta impotriva acestui bacil si milioanele de vieti salvate anual.
Tuberculoza este o boala pulmonara care se transmite prin tuse, vorbire si stranut, iar conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste doua milioane de oameni din lumea intreaga mor anual din cauza acestei boli. Maladia este vindecabila in proportie de 90 la suta, dar acest lucru depinde de respectarea cu strictete a tratamentului. In Romania se inregistreaza, anual, 30.000 de cazuri noi si recidive de tuberculoza, iar rata de vindecare este de peste 80 la suta din pacienti. Cei implicati in combaterea acestei maladii au salvat numai anul trecut peste 25.000 de vieti. In Romania a fost lansat, anul trecut, un program special de combatere a acestei boli, finantat de Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei si Malariei cu fonduri nerambursabile in valoare de aproximativ 15 milioane de dolari, mare parte din proiectele demarate fiind in desfasurare la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.