O conducta petroliera polono-ucraineana, care va transporta petrol din zona Caspica pana la Marea Baltica ar putea deveni operationala in decurs de trei ani, iar investitia ar fi amortizata in opt ani, potrivit companiei poloneze PERN, transmite Medi
O conducta petroliera polono-ucraineana, care va transporta petrol din zona Caspica pana la Marea Baltica ar putea deveni operationala in decurs de trei ani, iar investitia ar fi amortizata in opt ani, potrivit companiei poloneze PERN, transmite Mediafax. Directorul executiv al PERN, Wojciech Tabis, a spus ca extinderea conductei deja existente pana la Gdansk va costa 2 miliarde de zloti (645,2 milioane de dolari). Noua conducta trebuie sa transporte 15 milioane de tone de petrol pe an pentru a fi profitabila. La construirea conductei intre portul Odessa de la Marea Neagra si orasul Brodi, din apropierea granitei cu Polonia, Ucraina intentiona sa livreze titei din zona Caspica catre Uniunea Europeana si portul polonez Gdansk, de la Marea Baltica, dar a renuntat la idee sub presiunea Rusiei. Noul presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, a cerut revenirea la planul initial, despre care Wojciech Tabis considera ca poate fi realizat.
"Aceasta conducta va fi construita in mod sigur... singura intrebare este cand. Ucraina are nevoie de ea, Polonia are nevoie de ea, ca si Europa", a spus oficialul companiei PERN. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.