Primaria Capitalei a precizat, ieri, ca nu a avut nici o intelegere ori relatie contractuala cu firma suedeza ABB, dupa ce fostul director de filiala Peter Fallenius, judecat pentru frauda, a declarat la proces ca ar fi mituit cinci oficiali romani,
Primaria Capitalei a precizat, ieri, ca nu a avut nici o intelegere ori relatie contractuala cu firma suedeza ABB, dupa ce fostul director de filiala Peter Fallenius, judecat pentru frauda, a declarat la proces ca ar fi mituit cinci oficiali romani, printre care si fostul primar Viorel Lis.
In 1997-1998, Primaria Capitalei a discutat un contract de concesiune cu firmele ABB si AMOCO, pentru constructia unor termocentrale nepoluante, dar nu a incheiat nici un contract cu ele, astfel ca intre municipalitate si firmele mentionate nu exista si nu au existat relatii de colaborare, contractuale sau de alta natura. In noiembrie 1998, seful Directiei administrative din Primaria Bucurestiului, Vasile Chirila, anunta ca municipalitatea urmeaza sa semneze contractul de concesiune pe 30 de ani cu firmele mentionate, pentru un teren de 3-5 hectare din Sectorul 2, in vederea construirii unei centrale termoenergetice nepoluante si cu un randament de 85-90%. Potrivit lui Chirila, ABB si AMOCO urmau sa investeasca 150-200 de milioane de dolari. Pana la urma afacerea nu s-a incheiat desi Viorel Lis a facut o vizita in Suedia unde a vizitat o centrala electrica. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.