Constructorul auto Saab va aduce si in Romania modelul Saab 9-3 Sport Combi, la un pret de baza de 35.963 euro, cu toate taxele incluse. Saab 9-3 Sport Combi, lansat recent la Salonul Auto de la Geneva, este construit pe aceeasi platforma ca si Opel
Constructorul auto Saab va aduce si in Romania modelul Saab 9-3 Sport Combi, la un pret de baza de 35.963 euro, cu toate taxele incluse. Saab 9-3 Sport Combi, lansat recent la Salonul Auto de la Geneva, este construit pe aceeasi platforma ca si Opel Vectra.
Primul model al companiei pe segmentul premium wagon din clasa medie va fi echipat cu opt variante de motorizare (sase pe benzina si doua diesel), avand cutie de viteze manuala, cu sase trepte, sau automata.
Aceasta va fi disponibila doar in cazul "varfului" gamei, model ce va fi echipat cu un propulsor din aluminiu pe benzina, cu o capacitate de 2,8 litri si cu 250 de cai putere.
Saab 9-3 va avea toate elementele de siguranta destinate unui model destinat pasionatilor cu bani: airbaguri frontale, laterale si tip cortina, bare de protectie la impactul lateral incorporate in usi, centuri de siguranta cu prindere in trei puncte si reglare automata pe inaltime.
Siguranta activa este asigurata de programul electronic de control al stabilitatii - ESP (Electronic Stability Program), sistemul de control electronic al fortei de franare - EBD (Elecronic Brake Distribution), sistemul de control al tractiunii - TCS (Traction Control System) si ABS (Anti Blockage System). Modelul dispune in dotarea standard si de senzori de parcare, sistem de climatizare cu doua zone, pilot automat, computer de bord si comenzi integrate pe volan pentru sistemul audio.
Dupa ce anul trecut compania a vandut 60 de masini in Romania, anul acesta peste 100 de automobile marca Saab vor avea proprietari romani.
Cresterea vanzarilor va fi sustinuta prin extinderea retelei de distributie in Sibiu, Cluj si Constanta (in afara importatorului general, in acest moment compania mai are dealeri la Oradea, Timisoara si Iasi) si de deschiderea unui nou show-room la Bucuresti, in cea de-a doua parte a lui 2005. Din 2000, de cand Saab a intrat pe piata romaneasca, firma a vandut 250 de autoturisme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.