Gheorghe Ciuhandu presedintele PPCD a anuntat ieri ca va face lobby la Bruxelles pe langa parlamentarii Partidului Popular European (PPE), care au manifestat rezerve in sustinerea semnarii tratatului de aderare cu Romania la 13 aprilie. "PPE are o at
Gheorghe Ciuhandu presedintele PPCD a anuntat ieri ca va face lobby la Bruxelles pe langa parlamentarii Partidului Popular European (PPE), care au manifestat rezerve in sustinerea semnarii tratatului de aderare cu Romania la 13 aprilie. "PPE are o atitudine pozitiva, dar ca in orice partid democratic exista opinii diferite. Rezervele unor deputati populari nu reflecta punctul de vedere al PPE, dar exprima anumite ingrijorari. Romania si-a asumat anumite obligatii. Facem toate demersurile posibile in sens pozitiv, asa cum am discutat cu premierul Tariceanu, dar nu se poate merge numai pe ideea de interventie la Bruxelles", a declarat Ciuhandu, intr-o conferinta de presa. El a precizat ca acesta a fost unul din punctele cele mai importante ale discutiei pe care a avut-o luni, la Palatul Victoria, unde a fost invitat de seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu. Ciuhandu a aratat ca nu a cerut nimic in schimbul interventiilor pe care le-ar putea face pe langa PPE, dar ca s-a aratat nemultumit de unele schimbari pe care Alianta PNL-PD nu le-a facut inca. "I-am spus domnului Tariceanu ca Guvernul conduce cu functionari de la PSD. Nu o sa vina PPCD sa impieteze negocierile care se poarta de doua luni pentru sefia "imparatiilor", dar era de datoria mea sa spun ca si PPCD are oameni si expertiza peanumite domenii", a adaugat Ciuhandu. Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut luni o intrevedere cu Gheorghe Ciuhandu, caruia i-a solicitat sa isi uneasca eforturile cu cele ale Guvernului pentru un vot favorabil in Parlamentul European asupra Tratatului de aderare a Romaniei la UE. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.