Baiatul de 16 ani care a comis un adevarat carnagiu la o scoala din SUA, acum doua zile, s-a deplasat la locul masacrului cu o masina a politiei. Tanarul era cunoscut ca admirator al lui Hitler. Oraselul american Red Lake, de la granita cu Canada, er
Baiatul de 16 ani care a comis un adevarat carnagiu la o scoala din SUA, acum doua zile, s-a deplasat la locul masacrului cu o masina a politiei. Tanarul era cunoscut ca admirator al lui Hitler. Oraselul american Red Lake, de la granita cu Canada, era ieri in stare de soc dupa masacrul comis de un adolescent la un liceu din localitate. Zece persoane si-au pierdut viata, inclusiv atacatorul, iar alte sapte au fost ranite de Jeff Weise , in varsta de numai 16 ani. in oras s-au desfasurat mai multe ceremonii religioase, traditional indiene, iar scoala unde a avut loc atacul armat s-a inchis pe perioada nedeterminata.
Dupa ce si-a ucis familia, Jeff Weise s-a urcat in masina de politie care apartinea bunicului sau, sergent, a luat si armele acestuia, si-a pus vesta antiglont si s-a deplasat la liceul din rezervatia indiana situata in statul Minnesota, unde a tras la intamplare in colegi si profesori, dupa care s-a sinucis. Desi motivul exact al masacrului nu este cunoscut, se stie ca Weise incercase de mai multe ori sa-si convinga colegii sa nu-si amestece sangele cu unul dintr-un trib strain. Autorul carnagiului era un admirator declarat al lui Hitler si a trimis sute de mesaje pe site-uri neonaziste, mesaje pe care le semna "ingerul mortii". Exista mai multe dovezi ca tanarul suferea de un dezechilibru psihic. Tatal acestuia s-a sinucis acum patru ani, iar mama este internata intr-un sanatoriu, dupa ce a suferit leziuni cerebrale in urma unui accident rutier.
Presa locala relateaza ca majoritatea martorilor era ieri in stare de soc. Elevii au povestit in lacrimi cum au iesit din clase si au vazut cadavre si dare de sange pe culoarele institutiei. Mai multi psihologi si-au oferit sprijinul.
Ca amploare, atacul a fost al doilea astfel de incident armat intr-o scoala in SUA, dupa cel de la Liceul Columbine, Colorado, in 1999. si in acel caz, cei doi asasini erau cunoscuti drept admiratori ai lui Hitler.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.