Alesii se tem de hoti. Mai intai deputatii, mai apoi senatorii au facut front comun impotriva noilor declaratii de avere propuse de ministrul Monica Macovei. Zic ei, speriati, ca hotii romani si numai ei isi vor face planurile de afaceri citind pe In
Alesii se tem de hoti. Mai intai deputatii, mai apoi senatorii au facut front comun impotriva noilor declaratii de avere propuse de ministrul Monica Macovei. Zic ei, speriati, ca hotii romani si numai ei isi vor face planurile de afaceri citind pe Internet cate tablouri si cate bijuterii are fiecare demnitar.
Daca am sta sa analizam numarul speriatilor, am putea crede ca avem un parlament de colectionari. Pentru ca adversitatea la adresa noilor declaratii este aproape generala. Rare sunt vocile care nu s-au ridicat impotriva acesteia. si nici o voce nu am auzit care sa sprijine initiativa ministrului justitiei.
De fapt, ce deranjeaza la noile formulare nu este obligativitatea declararii colectiilor si obiectelor de valoare. Ci declararea surselor prin care averea a fost dobandita. Pentru ca, indiferent de culoarea politica, avem foarte multi deputati si senatori, mai ales fosti demnitari in guvernarile trecute, care declara conturi impresionante, masini luxoase sau terenuri cu valoare, dar se declara, in schimb, neimplicati in afaceri. Iar in absenta unor activitati comerciale care sa justifice bunastarea opulenta, textele cu vila construita cu pensia indexata a bunicii risca sa nu mai fie crezute in conjunctura actuala. Am ajuns astfel in fata unei situatii care pare desprinsa dintr-o veche snoava populara: "De ce nu vor parlamentarii sa-si declare averile? De 'oti!".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.