Braconajul in Romania este in crestere in ultima perioada. Acest lucru se datoreaza si unor procurori care inchid ochii la aceste fapte si ii scot pe braconeri de sub urmarire penala. Cu un asemenea caz s-a confruntat si AVPS Sitarul Bucuresti, in mo
Braconajul in Romania este in crestere in ultima perioada. Acest lucru se datoreaza si unor procurori care inchid ochii la aceste fapte si ii scot pe braconeri de sub urmarire penala. Cu un asemenea caz s-a confruntat si AVPS Sitarul Bucuresti, in momentul in care a primit de la Parchetul de pe langa Judecatoria Alexandria o adresa halucinanta prin care era instiintata ca doi barbati prinsi la braconaj au fost scosi de sub urmarire penala.
Sica Chiriceanu si Mihai Ciobanu au fost prinsi avand in masina cinci iepuri morti. Initial, impotriva celor doi s-a inceput urmarirea penala pentru braconaj. Numai ca, ulterior, un procuror cu "inima buna", Daniela Radoi, s-a gandit sa faca un pustiu de bine si sa-i lase in pace. Asa ca printr-o Ordonanta datata 04.03.2005 a dispus scoaterea de sub urmarirea penala a barbatilor. Procurorul a luat aceasta decizie in urma declaratiei date de cei doi. Declaratie care in mod normal ar starni rasul si nu ar convinge pe nimeni. Daniela Radoi a fost insa convinsa. Chiriceanu si Ciobanu au spus ca ei nu au braconat si ca singurul vinovat este cainele care, din proprie initiativa, a iesit din masina si a omorat cinci iepuri. Potrivit declaratiilor directorului AJVPS Teleorman, Emil Zlate, in urma cu cativa ani Chiriceanu Sica a mai fost prins la braconaj. Masura luata atunci de Zlate a fost impuscarea cainelui din rasa ogar, pentru ca intocmirea unui dosar ar fi dus tot la scoaterea de sub urmarirea penala a braconierului. "Am observat mai multi iepuri pe camp si am oprit masina sa ne uitam. Cainele a scapat, a fugit dupa iepuri si i-a prins. Noi i-am luat in masina", au declarat cei doi dupa ultimul braconaj depistat de asociatia "Sitarul"-Bucuresti. Hilara declaratie a fost de ajuns pentru ca procurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala, decizie ce ridica mari semne de intrebare. Asa scapa braconerii in Romania nepedepsiti si in acest fel se incurajeaza braconajul. Daca cei doi au scapat spunand o poveste pe care nu o crede nimeni, la fel pot face si altii. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.