La aniversarea SRI, care are loc astazi, participa presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Aceasta este a doua vizita pe care seful statului o face in mai putin de trei luni serviciului condus de Radu Timofte. Basescu a vizitat prima data SRI la
La aniversarea SRI, care are loc astazi, participa presedintele Basescu si premierul Tariceanu. Aceasta este a doua vizita pe care seful statului o face in mai putin de trei luni serviciului condus de Radu Timofte. Basescu a vizitat prima data SRI la 28 decembrie 2004, la scurt timp dupa preluarea mandatului de sef al statului. Atunci, Traian Basescu a cerut SRI sa-si adapteze activitatea in raport cu principalele amenintari la adresa sigurantei nationale: terorismul si coruptia la nivel inalt. Dupa doua luni, Traian Basescu a prezidat prima sedinta CSAT, ulterior prezentand principalele amenintari care se vor constitui in ""pilonii"" noii strategii de securitate nationala. E vorba despre terorismul structurat, proliferarea armamentului de distrugere in masa, regimurile totalitare care sustin terorismul, situatiile de criza, conflictele inghetate si situatiile de instabilitate politica din proximitatea Romaniei, proasta guvernare, in care un element important il reprezinta nivelul de coruptie al institutiilor statului. Daca in cazul primei vizite a lui Basescu interesul mediatic era axat pe mentinerea sau nu in functie a lui Radu Timofte, care este seful institutiei din februarie 2001, cea de-a doua are loc in contextul lansarii noii strategii de securitate nationala, in care rolul SRI este deosebit de important. (Gabriela Antoniu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.