Conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) a trecut la verificarea propriilor angajati pentru a elimina incidentele de orice fel in legatura cu emigrarea ilegala a romanilor catre spatiul Schengen.
Situatia de saptaman

Conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) a trecut la verificarea propriilor angajati pentru a elimina incidentele de orice fel in legatura cu emigrarea ilegala a romanilor catre spatiul Schengen.
Situatia de saptamana trecuta, cand mai multe autocare cu asa-zisi turisti nu au avut acces pe pamant spaniol, l-a determinat pe adjunctul sefului IGPF sa declanseze un control complex in randul politistilor de frontiera, in special in zona de vest a tarii.
Astfel, ofiteri specializati din cadrul Serviciului Control si Investigatii al IGPFsi reprezentantii Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor au trecut la verificari cu privire la eficienta activitatilor desfasurate de catre conducerea Directiilor PF Timisoara si Oradea. Dupa ce zilele trecute ministrul Vasile Blaga a anuntat destituirea intregii conduceri a Politiei de Frontiera Arad, ieri a demarat un alt control.
Concret, toti politistii din vestul tarii vor fi luati la intrebari despre modul in care isi fac datoria. Ei vor mai trebui sa raspunda in fata superiorilor de la Bucuresti si despre verificarile documentelor de calatorie ale romanilor care intentioneaza sa calatoreasca in spatiul Schengen, respectiv indeplinirea de catre acestia a conditiilor legale la iesirea din tara. Adjunctul inspectorului general al IGPF, chestorul de politie Neculai Burnichi, coordoneaza intreaga actiune si se afla in teritoriu pentru punerea la punct a situatiei create saptamana trecuta.
Totodata, chestorul Burnichi intentioneaza sa evalueze si pregatirea profesionala a politistilor de frontiera in domeniul aplicarii prevederilor legislative in vigoare, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Spania respinge in continuare "turistii"

De asemenea, conducerea IGPF a dispus suplimentarea numarului angajatilor de la frontiera care actioneaza in vestul tarii, cu scopul intensificarii controalelor pentru prevenirea si combaterea migratiei ilegale a romanilor catre Occident. "In ceea ce priveste cetatenii romani carora nu li s-a permis accesul pe teritoriul unei tari din spatiul Schengen, oamenii legii vor lua masura, la inapoierea lor in tara, de verificare a legalitatii calatoriei efectuate si de luare a masurilor ce se impun de la caz la caz", ne-a declarat comisar Ionela Roman, purtator de cuvant al IGPF. Si ieri noapte, alti 20 de romani au fost intorsi in tara de autoritatile spaniole pentru neindeplinirea conditiilor de calatorie. Acestora nu li s-a permis accesul pe teritoriu strain pentru ca 16 dintre ei declarasera la iesirea din tara faptul ca se deplaseaza la rude. Politistii de frontiera spun, insa, ca ei nu posedau invitatie legalizata care sa confirme acest lucru. Ceilalti patru intentionau sa mearga la munca in Spania, fara sa posede contracte sau vize care sa le faca deplasarea peste granite legala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.