Presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, totodata si presedinte al Centralei Nationale Miniere din Romania (CNMR), Marin Condescu, s-a prezentat ieri in fata procurorilor anticoruptie bucuresteni pentru a fi audiat in legatura cu mai mu

Presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, totodata si presedinte al Centralei Nationale Miniere din Romania (CNMR), Marin Condescu, s-a prezentat ieri in fata procurorilor anticoruptie bucuresteni pentru a fi audiat in legatura cu mai multe nereguli existente la Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO).
Marin Condescu, liderul sindicatelor miniere din Oltenia si presedinte al CNMR, a fost invitat ieri de procurorii Parchetului National Anticoruptie pentru a fi audiat in legatura cu mai multe nereguli depistate in gestionarea banilor Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, ne-au informat surse judiciare.
Potrivit acestora, procurorii anticoruptie s-au autosesizat si au inceput intocmirea actelor premergatoare in legatura cu mai multe utilitati efectuate fara licitatie de catre doua societati comerciale care apartineau sindicatului minier din Motru, prin care s-ar fi deturnat fonduri in valoare de 192 de miliarde de lei.
Un alt aspect cercetat de procurorii PNA Central este colectarea unei cotizatii pentru Complexul de odihna Ranca din Masivul Parang, cotizatie care ar fi fost majorata nelegal cu 500.000 de lei, fara acordul persoanelor implicate si in neconformitate cu scopul pentru care a fost stransa.
Biroul de Presa al PNA ne-a confirmat ieri audierea liderului Marin Condescu, precizand insa ca nu poate furniza detalii despre aceasta, avand in vedere ca ancheta in acest dosar se afla intr-o faza preliminara.

Lucrari de inchidere a gurilor de mina...

Amintim ca, potrivit declaratiilor prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, magistratul Emil Mota, anul trecut, politistii gorjeni aveau in lucru un dosar venit de la PNA, "in care se cerceteaza cazul hotelului de la Ranca, apartinand sindicatelor miniere, pentru a se vedea daca vanzatorul a primit mai multi bani decat valoarea reala a lucrarilor".
Tot atunci, anchetatorii cercetau si modul in care s-au realizat lucrarile de inchidere de mina cu fonduri externe de firmele sindicatelor, OLSRMIN si MINPREST, pentru ca exista suspiciunea ca nu s-au executat lucrarile de inchidere de mina subterana, ci s-au construit doar niste ziduri care inchid aceste guri, dar banii s-au incasat pentru toate lucrarile.

...si stramutat de lux

Asa cum am mai scris, politistii gorjeni il cerceteaza pe Marin Condescu si in dosarul stramutatilor de lux, alaturi de Ion Vulpe, fostul director al CNLO, si Ion Calinoiu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Marin Condescu a cumparat o casa la Timiseni, iar Ion Calinoiu la Slivilesti.
Deocamdata, dosarele la care lucreaza intens politistii sunt cele ale lui Vulpe si Calinoiu, acesta din urma fiind cercetat penal si de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, intr-un alt dosar ce vizeaza licitatii atribuite de CJ Gorj in perioada in care Mischie era presedinte, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri oficiale.
Suntem convinsi ca, acum, dupa ce procurorii anticoruptie l-au luat la puricat pe liderul de sindicat al minerilor Marin Condescu in legatura cu neregulile de la CNLO, si politistii gorjeni vor demara cercetarile in privinta stramutatilor de lux...


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.