Numai in ultimii 13 ani, in Romania incidenta sifilisului s-a triplat, atingand un procent de aproximativ 45/100.000 de locuitori, de aproape 20 de ori mai mare decat media europeana. De asemenea, incidenta sifilisului congenital in Romania are valor
Numai in ultimii 13 ani, in Romania incidenta sifilisului s-a triplat, atingand un procent de aproximativ 45/100.000 de locuitori, de aproape 20 de ori mai mare decat media europeana. De asemenea, incidenta sifilisului congenital in Romania are valori de aproximativ 15 ori mai mari decat media europeana.
Marea majoritate a celor infectati sunt barbati cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani, persoane care isi schimba frecvent partenerii. Tinerii fac adesea confuzie intre contraceptie si protectie. 71,1% din barbati si 92,1% din femei folosesc prezervativul ca metoda contraceptiva, in timp ce 51,9% din barbati si 43,4% din femei il folosesc pentru evitarea infectiilor cu transmitere sexuala. S-a dovedit faptul ca prezervativul este aliatul cel mai de incredere impotriva infectiilor cu transmitere sexuala, fara a diminua placerea partenerilor in timpul actului sexual.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.