Cazul de coruptie din fotbalul german capata noi proportii. In ultimele zile, alte doua persoane au fost arestate din cauza implicarii in respectivul caz.Primul in aceasta saptamana a fost retinut arbitrul Dominik Marks, care este suspectat de frauda
Cazul de coruptie din fotbalul german capata noi proportii. In ultimele zile, alte doua persoane au fost arestate din cauza implicarii in respectivul caz.Primul in aceasta saptamana a fost retinut arbitrul Dominik Marks, care este suspectat de frauda, de tentativa de intelegere criminala si spalare de bani. Conform Parchetului din Berlin, Marks ar fi influentat rezultatele a trei meciuri pe care ar fi mizat mai multi pariori croati. El ar fi primit in schimb 7.000 de euro, suma despre care stia ca provine din castigurile obtinute in urma meciurilor respective. Marks e al doilea arbitru incarcerat dupa Robert Hoyzer, aflat la originea scandalului. Hoyzer a fost eliberat la 25 februarie dupa 14 zile de detentie.
Ieri, a venit randul lui Steffen Karl, fostul jucator al echipelor Borussia Dortmund si Hertha Berlin. Legitimat in prezent la echipa din liga a treia FC Chemnitz, el devine astfel primul fotbalist arestat in acest caz, fiind banuit de escrocherie si de tentativa de intelegere criminala.
Cu complicitatea croatului Ante S., de asemenea incarcerat, Steffen Karl a fost insarcinat sa comita mai multe greseli in suprafata de pedeapsa in partida Paderborn-Chemnitz din mai 2004, pentru a-i permite arbitrului Robert Hoyzer sa fluiere un penalty. El trebuia, de asemenea, sa influenteze rezultatul intalnirii in favoarea echipei gazda, pe care Ante S. pariase o importanta suma de bani. Paderborn a castigat cu scorul de 4-0, gratie in special celor doua penalty-uri dictate de Hoyzer, dar care nu au avut nici o legatura cu Karl.
Fotbalistul (35 ani) e banuit in plus de tentativa de coruptie inaintea partidei Energie Cottbus - Regensburg, contand pentru ultima etapa a diviziei secunde din sezonul trecut.
Karl este banuit ca i-ar fi propus portarului formatiei Energie, Georg Koch, suma de 20.000 de euro pentru a-i faulta pe jucatorii echipei adverse, pentru a permite oaspetilor sa castige meciul. In final, Energie Cottbus, cu Laurentiu Reghecampf pe teren, a castigat cu 3-0, unul dintre goluri fiind marcat de roman.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.