Interpreta cubaneza Omara Portuondo, considerata una dintre cele mai bune voci feminine ale lumii, a concertat in acest week-end pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Vedeta a fost denumita ""logodnica filinului"" in Cuba, pentru ca a fost sing


Interpreta cubaneza Omara Portuondo, considerata una dintre cele mai bune voci feminine ale lumii, a concertat in acest week-end pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Vedeta a fost denumita ""logodnica filinului"" in Cuba, pentru ca a fost singura femeie care, in epoca, a actualizat bolero-ul (denumit ""filin""), dupa cum a declarat vineri intr-o conferinta de presa. Un alt nume care i s-a dat Omarei este ""Edith Piaf a Cubei"". ""Sunt foarte onorata ca mi se spune asa si ma bucur ca am avut placerea sa ma intalnesc cu Edith Piaf"", a declarat interpreta. Concertul sustinut la Bucuresti este primul in cadrul turneului european de promovare a noului sau album ""Flor De Amor"" (2004) - cel de-al doilea album solo al interpretei, dintr-o cariera longeviva si dupa mai bine de zece albume inregistrate alaturi de artistii consacrati sud-americani. Cu o trupa formata din 14 muzicieni, Omara a sustinut peste 60 de concerte, desfasurate in locatii celebre precum Opera din Viena, Olympia din Paris sau Royal Festival Hall din Londra. Pentru concertul oferit publicului roman, Jurnalul National o declara pe Omara Portuondo ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.