AVAS a blocat, luni, conturile bancare detinute de 1.183 de firme care au datorii la Fondul National Unic de Sanatate, cu valori cuprinse intre 200 si 500 milioane de lei, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Gabriel Zbircea.
Anuntul a

AVAS a blocat, luni, conturile bancare detinute de 1.183 de firme care au datorii la Fondul National Unic de Sanatate, cu valori cuprinse intre 200 si 500 milioane de lei, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Gabriel Zbircea.
Anuntul a fost facut in cadrul sedintei publice a AVAS, la care a participat si premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Guvernului a tinut sa precizeze ca aceste masuri de blocare a conturilor se inscriu in politica Guvernului, care vrea sa demonstreze ca bugetul statului nu este un creditor. "Nu vor exista interventii pentru ca unii sau altii sa fie pasuiti. Nu avem clientela politica, iar actiunea reprezinta o deconectare de la buget a clientelei politice", a spus premierul.
La randul sau, presedintele AVAS sustine ca "nu l-a interesat" culoarea politica a debitorilor aflati pe lista celor cu conturi poprite. Oficialul AVAS sustine ca suma incasata in urma actiunilor de poprire, respectiv 250 miliarde de lei, nu este spectaculoasa, dar ca debitorii incep sa-si achite restantele. "Au observat ca telefoanele si presiunile nu mai sunt de ajutor, asa ca firmele cu datorii vor incepe sa plateasca", a afirmat Zbircea.

Urmeaza firmele cu datorii mici

Potrivit oficialului AVAS, actiunile de blocare a conturilor bancare vor continua, iar incepand de saptamana viitoare se vor opera popriri in cazul firmelor cu debite mai mici de 200 milioane de lei.
Valoarea totala a creantei fiscale in cazul celor 1.183 de debitori se ridica la 592,4 miliarde de lei.
Totalul sumelor de plata aferente pentru Casa de Asigurari de Sanatate este de 24.000 de miliarde de lei.

Legislatia privind evaziunea fiscala va fi inasprita

In alta ordine de idei, legislatia privind evaziunea fiscala va fi inasprita.
Tariceanu a spus ca termenul-limita pana la care Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor pot veni cu propuneri in acest sens va fi data de 31 martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.