Caravana bolizilor de Formula 1 a inceput, ieri dimineata, o noua aventura in circuitul mondial, bifand prima etapa din actualul sezon: Marele Premiu al Australiei. Dupa doua reuniuni de calificari desfasurate printre rafale de ploaie, care l-au impi
Caravana bolizilor de Formula 1 a inceput, ieri dimineata, o noua aventura in circuitul mondial, bifand prima etapa din actualul sezon: Marele Premiu al Australiei. Dupa doua reuniuni de calificari desfasurate printre rafale de ploaie, care l-au impiedicat vizibil pe multiplul campion Michael Schumacher sa-si asigure un loc cat mai aproape de "pole-position", cursa de ieri, desfasurata pe "Albert Park" din Melbourne, a fost adjudecata fara drept de apel de pilotul italian de la Renault, Giancarlo Fisichella, care obtinuse, sambata, si cel mai bun timp pe grila de start. Astfel, startul sezonului a inregistrat, din pacate, primul abandon al celebrului pilot german, care n-a fost ocolit de ghinion si a fost obligat sa paraseasca circuitul de la Antipozi in urma unui acrosaj cu Nick Heidfeld. In urma acestui abandon neasteptat, al doilea pilot al scuderiei Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello, a fortat destul de mult pentru a se mentine in plasa liderului si s-a clasat in final pe locul secund, fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso (Renault), David Coulthard (RedBull-Cosworth), Mark Webber (Williams-BMW) si Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes). La putin timp dupa terminarea cursei, Fisichella a declarat ca-si doreste sa mai traiasca o astfel de experienta, recunoscand, fair-play, ca ploaia l-a ajutat in calificari. "Este adevarat ca ploaia a jucat un rol important in victoria mea. Am fost foarte norocos, sambata, in timpul calificarilor. Dar chiar si fara aceasta, as fi fost in stare sa ma bat pentru victorie. Este pentru prima data in viata mea cand conduc o masina atat de competitiva. E genial! Dupa zece ani de Formula 1, nu dovedisem inca ce potential am. Am castigat, sezonul trecut, in Brazilia, pe timp de ploaie, dar in rest a fost dezolant. Este foarte placut sa desfaci sampania pe podium. E extraordinar, vreau sa mai traiesc experienta asta", a concluzionat Fisichella.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.