ROMA. Agentii italieni sunt acuzati ca au ascuns informatii colegilor lor americani, privind plata unei recompense pentru eliberarea ziaristei Giuliana Sgrena. Decizia agentilor serviciilor militare de informatii italiene de a nu anunta CIA despre in
ROMA. Agentii italieni sunt acuzati ca au ascuns informatii colegilor lor americani, privind plata unei recompense pentru eliberarea ziaristei Giuliana Sgrena. Decizia agentilor serviciilor militare de informatii italiene de a nu anunta CIA despre intelegerea cu rapitorii a afectat comunicarea cu fortele americane. Acest lucru ar explica actiunea fortelor americane de a deschide focul asupra masinii in care se afla Sgrena, proaspat eliberata, dupa ce fusese tinuta ostatica. Actiunea s-a soldat cu moartea unui ofiter de informatii italian si ranirea ziaristei.
LIBAN. Trupele siriene din Liban au inceput sa stranga echipamentele militare in vederea unei reveniri in tara. Damascul a fost de acord sa incheie ocupatia de 30 de ani din Liban in doua etape, in pofida solicitarilor Washingtonului de a retrage trupele imediat. Casa Alba a insistat ca nu va accepta ""jumatati de masura"". Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, si omologul sau libanez, Emile Lahud, s-au intalnit, ieri, pentru a stabili detaliile retragerii.
CANDIDATURA. Fratele mai mic al presedintelui american George W. Bush, Jeb Bush, guvernatorul statului Florida, nu va candida pentru prezidentialele din 2008, a declarat fostul presedinte american George Bush. ""Cred insa ca Hillary Clinton (sotia fostului presedinte, Bill Clinton, in prezent senatoare - n.r.) va candida"", a adaugat George Bush, intr-un interviu acordat publicatiei Newsweek. Speculatiile referitoare la eventuala candidatura a lui Jeb Bush in 2008 au reaparut dupa calatoria pe care acesta a intreprins-o impreuna cu o delegatie americana, in Asia, pentru a superviza operatiunile de salvare, la cateva zile dupa producerea valurilor seismice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.