ROMA. Agentii italieni sunt acuzati ca au ascuns informatii colegilor lor americani, privind plata unei recompense pentru eliberarea ziaristei Giuliana Sgrena. Decizia agentilor serviciilor militare de informatii italiene de a nu anunta CIA despre intelegerea cu rapitorii a afectat comunicarea cu fortele americane. Acest lucru ar explica actiunea fortelor americane de a deschide focul asupra masinii in care se afla Sgrena, proaspat eliberata, dupa ce fusese tinuta ostatica. Actiunea s-a soldat cu moartea unui ofiter de informatii italian si ranirea ziaristei.
LIBAN. Trupele siriene din Liban au inceput sa stranga echipamentele militare in vederea unei reveniri in tara. Damascul a fost de acord sa incheie ocupatia de 30 de ani din Liban in doua etape, in pofida solicitarilor Washingtonului de a retrage trupele imediat. Casa Alba a insistat ca nu va accepta ""jumatati de masura"". Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, si omologul sau libanez, Emile Lahud, s-au intalnit, ieri, pentru a stabili detaliile retragerii.
CANDIDATURA. Fratele mai mic al presedintelui american George W. Bush, Jeb Bush, guvernatorul statului Florida, nu va candida pentru prezidentialele din 2008, a declarat fostul presedinte american George Bush. ""Cred insa ca Hillary Clinton (sotia fostului presedinte, Bill Clinton, in prezent senatoare - n.r.) va candida"", a adaugat George Bush, intr-un interviu acordat publicatiei Newsweek. Speculatiile referitoare la eventuala candidatura a lui Jeb Bush in 2008 au reaparut dupa calatoria pe care acesta a intreprins-o impreuna cu o delegatie americana, in Asia, pentru a superviza operatiunile de salvare, la cateva zile dupa producerea valurilor seismice.