Cand i-am vazut lucrarile, in urma cu cativa ani, am stiut ca lui Filip-Anton Mihail i-a fost harazit sa ajunga
la Portile Paradisului picturii, sau intr-o formulare concreta, sa mearga pe drumul lui Brancusi, al consacrarii peste Ocean.
Cand i-am vazut lucrarile, in urma cu cativa ani, am stiut ca lui Filip-Anton Mihail i-a fost harazit sa ajunga
la Portile Paradisului picturii, sau intr-o formulare concreta, sa mearga pe drumul lui Brancusi, al consacrarii peste Ocean.
La 33 de ani ai sai, pe care ii va implini in 27 martie (La multi ani, Filip!), se poate spune ca a ajuns acolo unde merita: intr-o lume in care valoarea conteaza.Talentul lui incontestabil - este un excelent desenator, portretist, sensibil slefuitor al formei si un muzician al culorii - l-a ajutat pana acum nu numai sa traiasca din meseria sa (de aproape trei ani locuieste si picteaza in SUA), ci sa si intre in atentia lumii internationale a artei.
Cea mai importanta participare fiind la manifestarea de prestigiu din Egipt, unde a fost selectat de catre juriu cu trei lucrari, la a IX-a Bienala de arta moderna internationala de la Cairo (2003-2004). La "Gates of Eden" din Peoria, statul Illinois, Filip Mihail expune, pana la sfarsitul lunii martie, la invitatia lui Daniel Botkin, proprietarul galeriei de arta amintite, 17 lucrari din ciclul "Reprezentari ale Cuvantului".
O expozitie personala cu aceeasi tema a avut, in decembrie, anul trecut, la Galeria "Galateca" a Bibliotecii Centrale Universitare, dupa ce cucerise publicul din Capitala cu seria tematica "Lumea impartita in doi", din august 2004 , prezentata la Galeria "Casa Vernescu". Lucrarile sale s-au vandut in tara la preturi incepand de la 500 de dolari in sus.
"Arta este viata mea. Colind muzeele si galeriile si pictez. E tot ce mi-am dorit", imi spunea in decembrie, cand l-am intanit, la expozitia de la "Galateca".
Filip-Anton Mihail este fiul familiei de artisti Elena si George-Paul Mihail. "Picteaza din copilarie si, cu toate ca isi cunoaste valoarea, a fost si a ramas modest, in sensul ca nu face niciodata caz de talentul lui, ci numai de pasiunea lui pentru pictura, unde si-a gasit propriul drum", imi marturisea acum cativa ani Elena Mihail.
As mai adauga inca ceva. O expozitie personala intr-o galerie de pe continentul american e semn sigur ca doar talentul isi spune cuvantul, atat timp cat insisi artistii americani asteapta ani buni pentru a accede intr-un astfel de spatiu, la ei acasa. Prin ale sale "Reprezentari ale cuvantului", si nu numai, artistul roman a trecut proba excelentei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin