POLITICIENII AU UN SOMN AGITAT. Politicienii dorm mai putin decat femeile care au bebelusi, arata un sondaj britanic. Cercetatorii britanici au comparat opt grupuri de persoane din categorii sociale si cu meserii diferite si au descoperit ca un polit
POLITICIENII AU UN SOMN AGITAT. Politicienii dorm mai putin decat femeile care au bebelusi, arata un sondaj britanic. Cercetatorii britanici au comparat opt grupuri de persoane din categorii sociale si cu meserii diferite si au descoperit ca un politician doarme 5,2 ore pe noapte, o proaspata mamica 7,1 ore, un profesor 6 ore, iar un ingrijitor 6,5 ore pe noapte. Numai medicii de garda dorm mai putin decat politicienii - 4,5 ore pe noapte. Cel mai mult dorm juristii, unul din cinci reusind sa doarma si cate zece ore pe noapte. Dr. David Lewis, care a analizat datele studiului, a spus ca exista variatii in cadrul tuturor categoriilor socio-profesionale. (Oana Vataselu)

NOU-NASCUT. O britanica din oraselul Wallasey a nascut un bebelus de peste sase kilograme. Proaspata mamica a afirmat ca, la numai doua saptamani, baietelul poarta haine pentru copii de sase luni, informeaza site-ul Ananova. Sara Griffin spune ca, in perioada sarcinii, a mancat foarte mult peste: ""Imi era pofta de peste - orice fel de peste. Cred ca de aceea s-a dezvoltat atat de mult copilul"".
INEDIT. O treime din cuplurile din Filipine nu stiu ca relatiile sexuale pot duce la aparitia unei sarcini, potrivit unui oficial din Ministerul Sanatatii, citat de AFP. In Filipine, tara catolica in proportie de 80%, cei mai multi oameni cred ca bebelusii sunt un dar de la Dumnezeu. ""Este un fenomen explicabil din punct de vedere cultural, pentru ca oamenii nu vorbesc despre sex"", a subliniat ministrul, aratand ca stiinta este adesea respinsa de valorile traditionale. Autoritatile culturale incearca sa promoveze controlul nasterilor in randul populatiei, insa biserica se opune ferm contraceptiei.
INTELIGENTA. Femeile care mananca mult peste in timpul sarcinii au copii mai inteligenti, arata un studiu al Universitatii din Bristol. Au fost monitorizati 7.400 de bebelusi nascuti intre 1991 si 1992 si dieta mamelor lor in timpul sarcinii. Astfel, inca de la varsta de 15 luni se remarca o diferentiere a rezultatelor la testele de inteligenta ale copiilor ale caror mame au consumat peste in timpul sarcinii. Se pare ca dezvoltarea cerebrala a bebelusilor este favorizata de uleiurile omega-2 si omega-6, care se gasesc in peste.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.