Generalul Victor Athanasie Stanculescu a fost pus oficial, ieri, sub acuzare in dosarul care priveste evenimentele din decembrie 1989, procurorii militari aducandu-i la cunostinta invinuirile ce ii sunt aduse: complicitate si instigare la omor si ins
Generalul Victor Athanasie Stanculescu a fost pus oficial, ieri, sub acuzare in dosarul care priveste evenimentele din decembrie 1989, procurorii militari aducandu-i la cunostinta invinuirile ce ii sunt aduse: complicitate si instigare la omor si instigare la vatamare corporala. Este "un dosar scos de la dospit", a spus Stanculescu despre aceasta cauza, adaugand ca stie ca acesta a fost declansat in baza plangerii inaintate procurorilor de catre membri ai Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti.
Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti a avut recent o intalnire cu conducerea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, careia i-au solicitat reexaminarea unor dosare privind revolutia din '89, cauze care nu au fost inaintate instantelor. In legatura cu aceasta intalnire, Ministerul Public informa ca Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti a depus si o cerere la Sectia Parchetelor Militare, precum si doua casete inregistrate in timpul revolutiei, in Capitala.
Astfel, conducerea Ministerului Public a dispus ca doi procurori din cadrul Sectiei Parchetelor Militare "sa verifice cauzele in discutie si sa dispuna masurile legale". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.