Delegatia Comisiei Europene in Romania, Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) au organizat in cadrul Proiectului de Infratire Institutionala "Lupta impotriva traficului si abuzului de droguri" un seminar
Delegatia Comisiei Europene in Romania, Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) au organizat in cadrul Proiectului de Infratire Institutionala "Lupta impotriva traficului si abuzului de droguri" un seminar de pregatire. Astfel, un numar de 56 de analisti si 36 de subofiteri de politie au absolvit un curs de procesare si tratare a informatiilor politienesti in domeniul traficului de droguri.
Prezent la manifestare, inspectorul sef Dan Valentin Fatuloiu, chestor de politie, a precizat ca acest proiect contribuie la compatibilizarea instrumentelor informatice politienesti din Romania cu cele similare din Uniunea Europeana. Totodata, seful politiei romane a mai spus ca proiectul contribuie si la o mai buna cooperare in lupta impotriva traficantilor de droguri in care sunt implicate atat Politia de Frontiera, agentii de la Directia de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, cat si lucratori vamali.
Acest curs a fost derulat cu sprijinul expertilor spanioli si a vizat intarirea capacitatii institutionale si operationale a politiei romane in activitatile de prevenire si combatere a traficului si abuzului de droguri in concordanta cu obiectivele strategiei de modernizare a politiei nationale si cu cerintele asumate de Romania in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana. La manifestare au mai fost prezenti presedintele ANA, chestor Pavel Abraham, precum si o serie de specialisti si experti in domeniul informatiilor din Spania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.