Mihai Florin a depus plangeri penale la Ministerul Justitiei si PNA cerand sa faca parte din programul de protectie a martorilor si sa-si primeasca banii inapoi


Directorul general al SC SPM SRL Ploiesti, Mihai Florin, a adresat
Mihai Florin a depus plangeri penale la Ministerul Justitiei si PNA cerand sa faca parte din programul de protectie a martorilor si sa-si primeasca banii inapoi


Directorul general al SC SPM SRL Ploiesti, Mihai Florin, a adresat ieri doua plangeri penale ministrului Justitiei si procurorului general al PNA, in care-i incrimineaza pe procurorul-sef Gheorghe Muscalu, seful Directiei de Combatere a Crimei Organizate si Terorism din cadrul PICCJ, Constantin Placinta, procuror delegat al PICCJ, Gheorghe Dumitrache, ofiter SRI Prahova si nasul de botez al lui Muscalu. In afara acestora, Mihai Florin, arestat in 2002 pentru fapte care i-au "fost puse in carca pentru ca mafia petrolului sa-si poata derula afacerile ilegale" ii acuza pe Mihai Lauruc, vicepresedinte al Federatiei Romane de Box si "colaborator protejat al deputatului Iosif Armas", Gheorghe Terzea, "apropiat al lui Muscalu", fostul ministru Doru Trifoi, procurorul Constantin Placinta, consilierul Cico Dumitrescu, patronul Interagro Ioan Niculae si altii.
Prezent ieri intr-o conferinta de presa, directorul SC SPM SRL Ploiesti, Mihai Florin, a declarat ca a adresat plangeri penale ministrului Monica Macovei si procurorului general al PNA, Ioan Amarie, in care-i incrimineaza pe cei care au instrumentat dosarul 239/P/2002, "persecutandu-l pentru ca a indraznit sa lupte impotriva unui sistem mafiot" si pentru ca a fost "pagubit de 28,5 miliarde de lei de un cartel protejat de cele mai mari institutii din tara".
Timp de o ora, Mihai Florin a relatat cum mai bine de sapte ani el si familia lui au fost supusi presiunilor "mafiei instituite de procurorul Gheorghe Muscalu, cu ajutorul nasului lui, ofiterul SRI Gheorghe Dumitrache", care, potrivit vorbitorului ar fi "pus ochii pe proprietatile lui" si "l-au servit drept tap ispasitor pentru fapte pe care le-au comis altii".
"In fapt, Muscalu si Dumitrache au avut mari interese sa-i protejeze pe altii si sa umfle un alt inculpat pentru a-i camufla, adica m-au inventat pe mine! Au lucrat creand infractiuni foarte grave. Este vorba despre modul in care procurorii Gheorghe Muscalu si Constantin Placinta au instrumentat dosarul nr. 239/P/2002 - PCSJ - Sectia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, de felul in care au inteles acesti domni procurori sa finalizeze acest dosar intr-un rechizitoriu halucinant, fara un fundament probatoriu, fara expertize contabile intr-o cauza economica, fara expertize stiintifice, fiind vorba de produse petroliere, o adevarata mostra de beletristica de cea mai proasta calitate, un soi de barfe adunate intre copertile unui document denumit prea pompos... rechizitoriu", a mai spus Mihai Florin.
De asemenea, directorul SPM a amintit cum, de-a lungul timpului, a fost chemat de Muscalu, consilierii Ioan Talpes si Cico Dumitrescu, acestia nefacand decat sa incerce sa-l determine sa se razgandeasca si sa abandoneze lupta.
In ceea ce priveste faptul ca a fost dat in consemn la frontiera, Mihai Florin a amintit cum, in seara zilei de 17 iulie 2002, a fost "urcat intr-o masina de teren si dus in localitatea Dumbravesti, la comandantul Politiei Ploiesti, Theodor Malaescu, prieten intim al lui Constantin Placinta", precum si unul dintre ofiterii pe care ii reclamase intr-o plangere, colonelul Popescu.
"Theodor Malaescu m-a sfatuit sa plec trei - patru zile, la cererea celor trei enuntati. Altfel nu puteam fi arestat! Nimeni nu-mi adusese la cunostinta vreo acuzatie, nu se declansase nici o actiune penala impotriva mea. Eu eram parte vatamata.
La ora 5 dimineata am fost arestat (...) si dus la Ploiesti. (...) Mandatul mi l-a dat procurorul Placinta, cum ca s-a autosesizat din oficiu, cum ca as fi prejudiciat Rafinaria Astra cu 63 de miliarde de lei. Erau doar doua zile de cand inaintasem plangerea. Nu exista, nu exista nici acum vreo plangere impotriva mea de la SC Rafinaria Astra SA, ceva de genul participatie improprie la o inselaciune in dauna rafinariei cu un prejudiciu de 63 de miliarde de lei. (...) Motivul arestarii nu a fost confirmat la trimiterea in judecata. Am fost arestat pentru a fi redus la tacere si a mi se face probe", a declarat Mihai Florin.
Directorul SC SPM SRL Ploiesti a afirmat ca poate prezenta documente, martori si "inregistrari cu mandat din dosar care nu au fost puse la dispozitia instantei", solicitand ministrului Justitiei si procurorului general al PNA cercetarea faptelor.
Totodata, Mihai Florin a cerut sa beneficieze de prevederile legii privind asistenta si protectia martorilor, despagubiri ca parte civila de 30 de milioane de lei ("bani necesari pentru a-mi recupera casa si magazinele pe care le doreste asa de mult procurorul Muscalu") si "intoarcerea dosarului pe rol si pedepsirea vinovatilor care au fost disjunsi pentru a fi scapati". Mihai Florin a incheiat spunand ca, "in cazul in care Justitia nu-si va indeplini menirea", va sesiza Curtea de la Strasbourg si va emite "pretentii materiale impotriva domnilor procurori".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.