Fostul viceprimar al Sectorului 6 Constantin Patica a fost schimbat, saptamana trecuta, din aceasta functie administrativa, intr-o sedinta a consilierilor locali. Motivele schimbarii nu au fost facute publice dar, este posibil, ca una din cauze sa fi
Fostul viceprimar al Sectorului 6 Constantin Patica a fost schimbat, saptamana trecuta, din aceasta functie administrativa, intr-o sedinta a consilierilor locali. Motivele schimbarii nu au fost facute publice dar, este posibil, ca una din cauze sa fie o declaratie data impotriva unui alt functionar al Primariei Sectorului 6 si in care se face referire la anumite tranzactii dubioase in care ar fi implicat si Constantin Patica. Potrivit declaratiei date de Angelica Ranzescu, un angajat al Primariei Sectorului 6, Cosmin Iusipenco, i-a cerut acesteia 3000 de euro pentru a-i face un dosar si pentru a-i facilita obtinerea unei locuinte in cartierul Brancusi. "La inceputul lunii septembrie 2004 am avut o discutie cu Iusipenco Cosmin in timpul careia acesta s-a oferit sa-mi faca un dosar si sa-mi faciliteze obtinerea unei locuinte in cartierul Brancusi, in calitatea sa de angajat al Primariei Sectorului 6. In acest scop mi-a solicitat 3000 de euro, din care 1000 la data respectiva pentru depunerea dosarului, iar restul de 2000 de euro cand primesc repartitia. Dupa cateva zile m-am intalnit in oras si m-a intrebat daca m-am gandit la propunerea lui, spunand ca el a vorbit cu cine trebuie, respectiv cu un domn Patica, pe care l-a pomenit in mai multe discutii cu diverse persoane, si ca trebuie sa-i dau cei 1000 de euro pentru a fi inscrisa pe lista, urmand ca apoi sa fac dosarul respectiv pe care acesta sa-l depuna la primarie", spune Angelica Ranzescu in respectiva declaratie. Pentru ca era indecisa, femeia i-a cerut acestuia cateva zile pentru a se gandi. "Pe data de 16.09.2004, Cosmin Iusipenco m-a sunat si mi-a cerut sa ne vedem de urgenta. M-am intalnit cu el si mi-a spus ca a doua zi definitiveaza listele si ca trebuie sa duca cei 1000 de euro domnului Patica ca sa fiu inscrisa pe listele pentru casa. A doua zi i-am inmanat lui Cosmin Iusipenco 1200 de dolari, 1000 de euro la paritatea de atunci, dosarul, cererea pentru casa si o copie dupa buletin", arata Angelica Ranzescu. Femeia spune ca timp de aproape doua luni, Cosmin a evitat sa ia legatura cu ea. "Vazand ca ma evita, am inceput sa-mi pun intrebari. Mi-a spus ca nu mai sunt necesare alte acte pentru ca s-au definitivat listele. I-am spus ca vreau sa vad listele si cererea mea inregistrata. Mi-a spus ca persoana care detine listele nu este de gasit. Intr-o intalnire ulterioara, la care a fost prezent si Mihai Radulescu, i-am cerut banii inapoi, pentru ca nu rezolvase nimic cu casa. A inceput iarasi sa ma amane, timp de doua saptamani, spunandu-mi ca domnul Patica nu este la dispozitia mea sa-mi dea banii cand vreau eu si ca acesta imi propune sa mi-i dea in trei rate", arata Angelica Ranzescu.
Potrivit declaratiei acesteia, intr-o alta intalnire avuta cu Cosmin Iusipenco in incercarea de a-si recupera banii, la care a asistat si un alt barbat, Mihai Radulescu, Iusipenco i-a spus ca "i-a dat banii domnului Patica". "Intrucat mi-a pus ca domnului Patica i-a dat banii, i-a spus ca ma duc la dansul si-mi voi cere banii direct de la el. Dar mi-a mai spus ca el este bun prieten cu Patica si ca acesta ma va da afara sau nu ma va primi, ceea ce s-a si intamplat", arata femeia.
In declaratia data de Mihai Radulescu, cel care, potrivit Angelei Ranzescu, a asistat la discutia cu Cosmin Iusipenco in care acesta i-a spus ca i-a dat banii lui Patica, se arata ca Iusipenco avea sa-i dea bani, iar in momentul in care i-a cerut, a inceput sa-l amane. "I-am cerut banii pe care avea sa mi-i dea. A promis ca mi-i va da intr-o saptamana pentru ca mai are de luat de la Angela 2000 de euro pentru ca i-a bagat dosarul la primarie. Mi-a mai spus ca este prieten cu Patica si ca face ce vrea el atat timp cat il are pe acesta in spate. Din acel moment nu am mai reusit sa dau de Cosmin Iusipenco decat cand i-a dat intalnire Angelei Ranzescu pentru a discuta cu ea situatia dosarului pe care i-l bagase la primarie. La acea intalnire, Angela Ranzescu ii spune sa-i dea banii pe care i-a dat pentru dosar, iar Cosmin ii spune ca-l va suna pe Patica sa-i ceara banii", declara Radulescu. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.