Primaria Capitalei a anuntat ieri, printr-un comunicat, ca fostii proprietari de imobile si terenuri aflate in spatele Palatului Parlamentului, unde urmeaza sa se construiasca Catedrala Neamului, vor intra sub incidenta Legii nr. 33/1994 privind expr
Primaria Capitalei a anuntat ieri, printr-un comunicat, ca fostii proprietari de imobile si terenuri aflate in spatele Palatului Parlamentului, unde urmeaza sa se construiasca Catedrala Neamului, vor intra sub incidenta Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Razvan Murgeanu, primarul general interimar al Capitalei, a tinut sa precizeze ca fostii proprietari vor fi despagubiti, conform legii. Daca pe terenul pe care va fi ridicata Catedrala nu sunt proprietari, ei ar putea exista in zona aferenta construirii Complexului Patriarhal, cuprinsa intre hotelul Marriott si Ministerul Apararii Nationale (MApN).
Construirea Catedralei Neamului pe Dealul Arsenalului va impune - pentru asigurarea accesului publicului la Complexul Patriarhal - demolarea a zece imobile din zona Buzesti. Razvan Murgeanu a aratat ca intersectia Calea Grivitei cu Buzesti este in prezent in ruina si trebuie reamenajata, lucru prevazut, de altfel, in Planul Urbanistic General al Capitalei. El a adaugat ca va fi nevoie de exproprierea terenurilor aflate in zona pentru a se putea realiza largirea strazii si accesul dinspre Stirbei Voda spre Podul Hasdeu. Situatia juridica a terenului pe care urmeaza sa se inalte Catedrala releva ca suprafata terenului apartine in prezent domeniului public al statului, in administrarea Parlamentului. Este nevoie de o Hotarare de Guvern pentru ca terenul de pe Dealul Arsenalului sa fie trecut in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.