Firmele care activeaza in zonele defavorizate si in zonele libere au beneficiat, in perioada 2003-2004, de ajutoare de stat in valoare totala de aproape 3145 de miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. Consiliul a verif
Firmele care activeaza in zonele defavorizate si in zonele libere au beneficiat, in perioada 2003-2004, de ajutoare de stat in valoare totala de aproape 3145 de miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. Consiliul a verificat, recent, aproape 2000 de firme care activeaza in zonele libere si in cele defavorizate, in scopul evaluarii ajutoarelor de stat acordate acestora, precum si a impactului pe care acestea l-au produs asupra nivelului de dezvoltare economica a zonelor respective. Companiile din zonele defavorizate au primit ajutoare de stat in valoare de 2559 de miliarde de lei, din care 1595 de miliarde de lei pentru realizarea de investitii, 20,8 miliarde de lei pentru crearea de locuri de munca, 870,6 miliarde de lei pentru operare si fonduri nerambursabile in valoare de 72,6 miliarde de lei. Investitiile realizate de aceste companii au fost de 24.000 de miliarde de lei. Firmele din zonele libere au primit ajutoare de 585 de miliarde de lei, investitiile realizate fiind de 2243 miliarde de lei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.