Crotonul este un arbust tropical cu vegetatie permanenta, are o crestere lenta si este foarte pretentios in privinta conditiilor de mediu. Principala problema este legata de umiditate, mai ales ca in locuinte, in special iarna, aerul este foarte u
Crotonul este un arbust tropical cu vegetatie permanenta, are o crestere lenta si este foarte pretentios in privinta conditiilor de mediu. Principala problema este legata de umiditate, mai ales ca in locuinte, in special iarna, aerul este foarte uscat. Din acest motiv, necesita pulverizari dese cu apa pe frunze.
Are nevoie de un spatiu calduros, cel putin 180 C, cu lumina multa, in special iarna. Vara, daca radiatia solara e puternica, se umbreste.
Se uda cu moderatie, excesele fiindu-i daunatoare.
Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Iarna se poate tine la temperaturi mai mici, chiar pana la 12-150 C, cu conditia sa fie foarte rar udat si sa aiba lumina din belsug. Transplantarea se face primavara, la interval de 2-3 ani, in vase potrivite cu marimea plantei.
Inmultirea se face usor, prin butasire in perioada de primavara sau la sfarsitul verii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.