Guvernul isi va asuma raspunderea, in luna martie, pentru un program de dezvoltare a pietei de capital, care va include si listarea la Bursa, in acest an, a obligatiunilor ipotecare si a titlurilor de stat, a declarat presedintele Comisiei de

Guvernul isi va asuma raspunderea, in luna martie, pentru un program de dezvoltare a pietei de capital, care va include si listarea la Bursa, in acest an, a obligatiunilor ipotecare si a titlurilor de stat, a declarat presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci a Senatului, Varujan Vosganian.
El a apreciat ca listarea titlurilor ipotecare va determina cresterea ofertei pe piata imobiliara, iar unul dintre efecte ar putea fi scaderea preturilor. Vosganian a mai afirmat ca Guvernul a aprobat un plafon de 80.000 de miliarde de lei destinat emisiunii de titluri de stat cu maturitate de cinci ani. Cotarea titlurilor de stat emise de Ministerul Finantelor Publice la Bursa de Valori Bucuresti a fost avizata atat de Ministerul Finantelor Publice, cat si de Banca Nationala a Romaniei si va avea loc tot in acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.