RISCURI. Numarul copiilor care au tulburari de limbaj, deoarece isi petrec mai mult timp in fata televizorului decat in compania parintilor, inregistreaza o crestere alarmanta, avertizeaza Steliana Eliade, de la Inspectoratul Scolar al Judetului Cluj
RISCURI. Numarul copiilor care au tulburari de limbaj, deoarece isi petrec mai mult timp in fata televizorului decat in compania parintilor, inregistreaza o crestere alarmanta, avertizeaza Steliana Eliade, de la Inspectoratul Scolar al Judetului Cluj. Lipsa de comunicare in familie si faptul ca micutii sunt lasati ore in sir in fata televizorului sau a calculatorului sunt cauzele principale ale sindromului atentiei deficitare. Inspectorul a declarat ca cel mai sanatos este ca micutii sa aiba parte de o copilarie cu jocuri petrecute cat mai mult in aer liber, sa socializeze intre ei si sa fie indemnati sa practice activitati care le dezvolta imaginatia. (Elena Stanciu)
SEMICARANTINA. Conducerea Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud a decis declararea starii de semicarantina, restrictionand accesul vizitatorilor la doua dintre sectiile sale, ca urmare a cresterii numarului de viroze respiratorii. Este vorba despre sectia de cardiologie si cea de neurologie, unde bolnavii sunt cei mai predispusi sa faca forme grave de infectii respiratorii acute in cazul in care sunt contaminati. In ultimele zile s-a inregistrat o crestere de peste 25% a cazurilor de infectii respiratorii acute, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
HIV/SIDA. Doua rapoarte financiare ale Guvernului Statelor Unite recomanda supunerea populatiei la teste de rutina pentru depistarea HIV, care ar permite prevenirea raspandirii bolii. De la inceputul epidemiei de SIDA, in anii a€™80, autoritatile americane recomanda teste HIV de rutina doar in marile centre urbane, unde peste 1% din populatie este infectata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.