Exista persoane care se adapteaza mai greu la temperaturile exterioare scazute. Este, in special, cazul persoanelor in varsta, al celor afectate de boli cronice, a pacientilor care sufera de maladii cardiovasculare, respiratorii sau neuropsihiatrice,
Exista persoane care se adapteaza mai greu la temperaturile exterioare scazute. Este, in special, cazul persoanelor in varsta, al celor afectate de boli cronice, a pacientilor care sufera de maladii cardiovasculare, respiratorii sau neuropsihiatrice, cu alte cuvinte persoane care sunt supuse unui tratament medicamentos.
Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, organismul uman dispune de un mecanism care declanseaza reactii psihologice in scopul de a lupta impotriva temperaturilor scazute. Acest proces ar putea fi, insa, impiedicat de actiunea anumitor medicamente, a concluzionat un grup de cercetatori francezi.
"Desi nu exista inca probe, anumite medicamente pot contribui la agravarea efectelor frigului impiedicand functionarea normala a mecanismului de incalzire a corpului", au declarat reprezentanti ai Agentiei franceze de Securitate Sanitara si Produse de Sanatate.
"Mai multe medicamente impotriva hipertensiunii sau anghinei pectorale, de exemplu, pot altera mecanismul de lupta impotriva frigului. De asemenea, cele prescrise in cazul tratamentelor bolnavilor de hipotiroida pot impiedica accelerarea metabolismului, necesar pentru producerea caldurii", au precizat reprezentantii Agentiei franceze de Securitate Sanitara si Produse de Sanatate. Acestia au mentionat ca facand parte din categoria medicamentelor care influenteaza capacitatea corpului de a produce caldura cele administrate bolnavilor de epilepsie si cele "care actioneaza asupra vigilentei, cum ar fi sedativele".
Specialistii au subliniat ca o persoana care se afla sub un astfel de tratament nu trebuie sa-l intrerupa sau sa diminueze dozele fara avizul medicului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.