O echipa de la Universitatea Newcastle Upon Tyne a decoperit ca un pesticid natural care se gaseste in morcov reduce riscul de cancer cu circa 30 la suta, transmite BBC on-line. Cercetatorii spera ca descoperirea lor va conduce la crearea unei noi ge
O echipa de la Universitatea Newcastle Upon Tyne a decoperit ca un pesticid natural care se gaseste in morcov reduce riscul de cancer cu circa 30 la suta, transmite BBC on-line. Cercetatorii spera ca descoperirea lor va conduce la crearea unei noi generatii de medicamente impotriva cancerului. Substanta numita falcarinol, care protejeaza morcovul de ciuperci, a fost testata pe soareci de laborator cu tumori precanceroase. Dupa 18 saptamani, soarecii care au consumat morcov pe langa hrana lor obisnuita si cei care au primit suplimente de falcarinol si-au redus riscurile de a face cancer cu o treime. Cercetatorii banuiesc ca substanta determina activarea mecanismelor naturale ale organismului de combatere a cancerului. In doza mare, falcarinolul este toxic, dar pentru a obtine doza letala ar trebui ca o persoana sa manance 400 de kilograme de morcov intr-o zi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.